Manşetler

Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR2’nin fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

playstation vr 2

Sony yeni nesil sanal gerçeklik başlığı PlayStation VR2’nin fiyatı ve çıkış tarihi için beklenen duyuruyu sonunda yaptı. Sanal gerçeklik başlığı, 22 Şubat 2023’te satışa sunulacak. Şirket, başlığın tasarımını 22 Şubat 2022’de gözler önüne çıkarmıştı. Başlığın ABD’deki satış fiyatı ise 550 dolar olarak belirlendi.

Bu fiyatın PlayStation 5’in ABD’deki satış fiyatından fazla olması dikkat çekiyor. Sony kısa süre önce pek çok ülkede PlayStation 5’in fiyatına zam yapmıştı. PlayStation VR2’yi kullanabilmek için PlayStation 5 sahibi olmak gerekiyor. Bu noktada yeni nesil sanal gerçeklik başlığının Avrupa fiyatının 600 avro, İngiltere fiyatının da 530 pound olduğu bilgisini paylaşalım.

PlayStation VR2, Sense adını taşıyan kontrol cihazları ve stereo kulaklıklarla birlikte geliyor. Sanal gerçeklik başlığıyla birlikte Horizon Call of the Mountain oyununu almak için 600 dolar ödemek gerekiyor. Kontrol cihazları için şarj istasyonu almanın ekstra maliyeti ise 50 dolar.

Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığı için ön sipariş dönemi 15 Kasım’da başlayacak. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da sadece. PlayStation’ın internet sitesi üzerinden sanal gerçeklik başlığı sipariş edilebilecek. Diğer ülkelerde farklı kanallar üzerinden de PlayStation VR2’yi satın almak mümkün olacak.

Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığında her göz için 2000 x 2040 piksel ekran çözünürlüğü sunuluyor. 4K HDR desteği, 110 derece görüş açısı, 120 Hz seviyesine çıkan yenileme hızları, 3D ses desteği, göz takibi gibi özellikler de başlıkta mevcut. Sense kumandalar ise DualSense oyun kumandası gibi dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik tuşlarıyla geliyor.

PlayStation VR2 çıktığında 20’den fazla VR oyunu sunulacak

Sony PlayStation VR2’nin çıkış tarihiyle birlikte 11 yeni sanal gerçeklik oyununun duyurusunu yaptı. Bunlar arasında Supermassive’in The Dark Pictures isimli korku serisinin Switchback VR isimli yeni oyunu ve Crossfire serisinin yeni oyunu da bulunuyor. Cities: Skylines’ın VR versiyonu, yeni Hello Neighbor oyunu, Jurassic World Aftermath Collection ve Pistol Whip VR da oyuncularla buluşacak.

No Man’s Sky, Among US VR, Ghostbusters: Rise of the Ghost LordStar Wars: Tales From The Galaxy’s Edge ve Resident Evil Village gibi oyunlar da PlayStation VR2’de oyuncuları karşılayacak. Sony, sanal gerçeklik başlığı piyasaya çıktığında oyunculara 20’den fazla oyunun sunulacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER