Teknoloji

Sony Xperia 1 VI önümüzdeki ay resmiyet kazanacak

Sony Xperia 1 V geçtiğimiz yıl 11 Mayıs’ta gözler önüne çıkmıştı. Görünen o ki, Japon teknoloji devi bu yıl da aynı takvimi uygulayacak. Weibo’da yapılan bir paylaşıma göre, Sony Xperia 1 VI 17 Mayıs’ta tanıtılacak.

Weibo’da yayınlanan afişte 17 Mayıs’ta hangi telefonun tanıtılacağı konusunda net bir ifade kullanılmıyor. Ancak Sony’nin geçmiş takvimi ve son zamanlarda çıkan sızıntılara bakınca bu cihazın Xperia 1 VI olması ihtimali oldukça kuvvetleniyor.

sony xperia 1 vi

Sony’nin yeni amiral gemisinde 4K ekran çözünürlüğünden ve 21:9 görüntü oranından vazgeçilmesi ve iki alanda da endüstriyel standartlara daha uygun bir çözümün benimsenmesi bekleniyor. Xperia 1 VI’nın selefine kıyasla daha kısa ve geniş bir cihaz olacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Son dedikodulara göre, akıllı telefon selefi Xperia 1 V ile birebir aynı kamera sistemine sahip olacak. Bu alandaki iyileştirmelerin yazılımsal işlemlerle yapılacağı söyleniyor. Sony’nin de teknoloji dünyasının diğer üyeleri gibi “yapay zeka” treninin peşine takılacağını tahmin etmek de pek zor değil.

Sony Xperia 1 VI, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ile gelecek

Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia 1 VI’nın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Bu işlemciye en az 12 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. Önümüzdeki neredeyse bir aylık süre zarfında Sony’den Xperia 1 VI için yeni haberler ve sızıntılar gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER