EğlenceTeknoloji

Facebook Gaming yayıncıları için sevindirici haber

facebook gaming app store

Facebook Gaming, iş ortağı olan yayıncılar için önemli bir imkan sunuyor. Artık oyuncular canlı yayınlarının arka planlarında popüler şarkılara yer verebilecek. Bu durum, Facebook’un canlı yayınların en büyük problemlerinden biri olan telif hakkı sorununu çözdüğü anlamına geliyor.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Peki bu özellik nasıl çalışıyor? Oyun yayınında çalan müzik, arka planda kalmalı. Ana unsur olmamalı. Örneğin, bir yayıncının veya oyuncunun sesi daha baskın çıkmalı. Bu durum, canlı yayınlardan yapılan klipler için de geçerli.”

Facebook’un anlaşmasına her şarkıyı dahil etmediği de bazı şarkıların da ilginç bir şekilde “kısıtlı” olarak görüldüğü belirtiliyor. Eğer kullanıcılar bu şarkılardan birini seçerse, şarkının Facebook Gaming’de kullanımına izin verilmediğini gösteren bir mesaj çıkıyor. Hangi şarkıların kısıtlı olduğu şu an için tam olarak bilinmezken, Facebook bu imkanın zaman içinde tüm yayıncılara açılacağı müjdesini verdi.

Mevcut yapısı ne olursa olsun, Facebook Gaming yayıncılarına önemli bir imkan sunulduğunu söylemek gerekiyor. Bunun Facebook Gaming’e Twitch veya YouTube gibi rakipleri karşısında nasıl bir avantaj sağlayacağı ise zaman içinde anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER