Teknoloji

Sony’den PS5 üretimiyle ilgili önemli karar

sony playstation 5 ps5

Sony normal şartlar altında mart ayının sonuna kadar 15 milyon PS5 üretmeyi planlıyordu. Ancak Bloomberg’in haberine göre, şirket bu planda değişikliğe giderek hedef küçültüyor. Japon teknoloji devi mart ayının sonuna kadar 11 milyon PlayStation 5 üretecek.

Sony’nin aralık ayının sonuna kadar 10 milyon PS5 üretmeyi hedeflediğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Ancak Bloomberg’in haberinde şirketin bu konuda bazı problemlerle karşılaştığı belirtildi.

PS5’in AMD tarafından tasarlanan ana işlemci çekirdeğinin stoklarında sorun olduğu ve mevcut parçaların sadece yüzde 50’lik kısmının kullanıma uygun olduğu söyleniyor. Bu oranın yavaş yavaş arttığı belirtilse de, henüz istikrarlı bir seviyeye ulaşmadığı da vurgulanıyor.

Revize edilen sayının da Sony’nin orijinal planının üzerinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Sony, geçtiğimiz nisan ayında 2021’in mart ayı sonu itibarıyla 5-6 milyon PlayStation 5 üretmeyi hedeflediğini açıklamıştı. Ancak COVID-19 pandemisiyle birlikte oyun konsollarına olan ilginin artmasıyla birlikte Sony de plan değişikliğine gitmişti.

Sony PS5 için çarşamba günü bir etkinlik düzenleyecek. Şirketin bu etkinlikte konsolun fiyatını ve çıkış tarihini açıklaması bekleniyor. PS5, biri diskli diğeri disksiz iki farklı versiyonla oyuncuların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER