Teknoloji

Twitter Digits ile uygulamalara giriş yöntemini değiştirmeyi hedefliyor

digits-twitter-231014

Twitter Digits adını verdiği yeni kullanıcı giriş servisini duyurdu. Digits uygulamalarına şifreden bağımsız bir giriş seçeneği eklemek isteyen geliştiriciler için tasarlandı.

Şirket Digits’in duyurusunu ilkini bu yıl düzenlediği geliştirici konferansı Flight’ta duyurdu. Aslında Digits söz konusu etkinlikte duyurulan birçok Twitter yapımı araçtan biri olma özelliği taşıyor, ancak kullanıcılara kullanıcılara kullanıcı adı ve şifre yerine telefon numarasını kullanarak uygulamalara kayıt olma ve giriş yapmayı sağladığı için diğerlerinden daha fazla ilgi çekiyor.

Digits SMS’i kullanarak hesaplarınıza erişimleri kontrol ediyor ve hesapları emniyet altında tutuyor, bunları da Twitter’ın altyapısını kullanarak gerçekleştiriyor. Uygulamalar SMS tabanlı onay kodu yardımıyla bir telefon numarasının doğruluğunu onaylıyor. Aslında bu sistemin mantığı iki aşamalı doğrulama yöntemininkine benziyor, ancak web uygulamaları için de kullanılabiliyor.

Digits sayesinde Twitter daha fazla uygulama geliştiricisiyle bağ kurabilir, yüzlerce yeni uygulamaya bu yolla entegre olabilir. Twitter uzun zaman boyunca üçüncü taraf geliştiricilere sırt çevirmesiyle biliniyor, ancak halka açık bir şirketin büyümesi için farklı bir yaklaşım sergilemesi ve geliştiricileri kucaklaması gerekiyor. İşte Twitter da bu yıl içinde bunun işaretlerini vermeye başladı.

Digits 28 farklı dil desteğiyle, 200 farklı ülkede faaliyete geçti. Geliştiriciler uygulamalarına sadece birkaç satır kod ekleyerek Digits’in giriş servisini uygulamalarına ekleyebilecek. Yani çok yakında bazı favori uygulamalarınızda Digits ile giriş yönteminin de bulunduğunu görebilirsiniz.

Web sitesine bakıldığında Digits’in Fitstar, Resy, OneFootball ve bunun gibi birkaç uygulamada kullanıldığı görünüyor. Twitter da bu listede yer alıyor olmalı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER