Teknoloji

Android 15 ile NFC üzerinden kablosuz şarj mümkün olabilir

android 15 nfc

Çok yakında Android işletim sistemlerinde önemli bir yenilik gündeme gelebilir. Mayıs 2020’de NFC Forum tarafından tanıtılan NFC Kablosuz Şarj, yakın alan iletişim (NFC) üzerinden kablosuz şarj imkanı sunan bir standart olarak öne çıktı. Bu standart, 2 cm mesafeye kadar 1W güç aktarımı sunuyor.

Bu teknoloji, NFC için veri aktarımı sağlayan fakat adanmış kablosuz şarj çözümleri için yeterli alanı olmayan küçük cihazlar için oldukça yararlı olabilir. Özellikle kablosuz kulaklıklar, konum izleyiciler ve dijital kalem gibi cihazlar bu yenilikten faydalanabilir. Ancak, bu özelliği sunan herhangi bir cihaz henüz piyasaya sürülmedi; bunun ana nedeni ise henüz hiçbir platformun bu özelliği desteklememesi olabilir.

Android 15 ve NFC ile kablosuz şarj desteği yolda

Android Authority‘den Mishaal Rahman’ın haberine göre, Android 15 Beta 1p’deki NFC ile ilgili görevleri yöneten sistem uygulamasında ‘NfcCharging’ adında bir sınıf bulunuyor. Bu, Google’ın Android 15‘te NFC üzerinden kablosuz şarj desteği eklemek üzerine çalıştığını gösteriyor. Eğer Google, Android 15’in stabil versiyonunda bu özelliği sunarsa ve Samsung bu özelliği cihazlarında etkinleştirirse, bu durum yeni kullanım senaryolarını beraberinde getirebilir.

Samsung’un bu teknolojiyi Galaxy telefon veya tabletlerinde etkinleştirmesi halinde, örneğin bir Galaxy telefonu veya tablet, Galaxy Buds veya Galaxy SmartTag’i NFC üzerinden şarj edebilir. Ancak, mevcut Galaxy SmartTag modellerinde yeniden şarj edilebilir bir pil bulunmuyor. Bu yüzden Samsung, mevcut SmartTag modellerinde bu özelliği sunamaz.

Ancak, Samsung gelecekte yeniden şarj edilebilir pil içeren bir SmartTag modeli çıkardığında, bu teknoloji söz konusu SmartTag’in şarj edilmesini mümkün kılabilir. Ayrıca, kablosuz şarj özelliği olmayan Galaxy akıllı telefonlar/tabletler, Galaxy Buds veya Galaxy Saatler’i şarj edebilir hale gelebilir. Bu gelişme, NFC teknolojisinin kablosuz şarj alanında nasıl bir dönüşüm yaratabileceğinin bir göstergesi olacaktır.

Bu teknolojinin hayata geçirilmesi, özellikle yer kaplamayan ve pratik çözümler arayan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayabilir. NFC kablosuz şarj, kullanıcıların cihazlar arası etkileşimi daha verimli ve kesintisiz hale getirebilir, böylece teknolojiyi daha da entegre bir yaşam biçimi haline getirebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER