Teknoloji

Facebook ThreatExchange ile tehditlere karşı mücadelede işbirliği oluşturuyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Facebook güvenlik tehditlerine karşı mücadele etmek için en büyük web şirketlerini bir araya getirdi. ThreatExchange isimli özel bir platform oluşturan Facebook, şirketlerin zararlı bağlantılar, phishing saldırıları ve diğer zararlı yazılımlar konusunda bilgi paylaşmasını sağlıyor. ThreatExchange’in ilk katılımcıları arasında Facebook dışında Twitter, Tumblr, Yahoo, Pinterest, Dropbox ve Bitly bulunuyor. Platforma katılan şirketlerin tehditlerden birbirlerini vakit kaybetmeden haberdar etmesi ve böylelikle gelecekteki saldırıların önlenmesi amaçlanıyor.

ThreatExchange’i şirketlerin birbirleriyle iletişim kurabilecekleri bir mesaj panosundan daha fazlası olarak nitelemek gerekiyor. GigaOM’un haberine göre, Facebook’un platform için oluşturduğu teknoloji sayesinde saldırılar arasında bağlantı kurmak da kolaylaşıyor. ThreatExchange’de şirketler paylaştıkları bilgilerin sadece aynı sorunu yaşayan şirketler tarafından görülmesini mümkün kılacak ayarlar yapabiliyor.

Söz konusu güvenlik olunca pek çok teknoloji şirketi ketum bir tavır takınıyor. Ancak ThreatExchange’in kurulmasının altında pek çok modern tehditin işbirliğiyle çözüleceği fikri yatıyor. Platformun işleme mantığını anlatırken bir botnet virüsünü örnek olarak gösteren Facebook, saldırının detaylı bir fotoğrafını çekmenin saldırıyı durdurmaktaki öneminin altını çizdi. Şirketlerin ThreatExchange aracılığıyla paylaşacağı bilgilerin büyük bir kısmı kamuya açık olsa da, platformun şirketlere birlikte çalışmanın faydalarını göstereceği belirtiliyor. Beta versiyonuyla faaliyete geçen ThreatExchange’e önümüzdeki dönemde başka organizasyonların katılması da mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER