Manşetler

Samsung Galaxy S6’nın tasarımı kılıf üreticileri aracılığıyla internete sızdı

samsung-galaxy-s6-kilif-sizinti-120215-1

Teknoloji dünyasında son günlerin en merakla beklenen cihazının Samsung Galaxy S6 olduğu rahatlıkla söylenebilir. Samsung’un 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtacağı yeni amiral gemisine dair dedikodu ve sızıntılar gündemi bir hayli meşgul ediyor. Bu sızıntıların sonuncusundaysa Samsung Galaxy S6’nın tasarımı net biçimde görülüyor.

samsung-galaxy-s6-kilif-sizinti-120215-3

Bir kılıf üreticisi tarafından Çin’in en popüler sosyal medya sitesi Weibo’ya yüklenen fotoğraflarda görülen cihazın Samsung Galaxy S6 olup olmadığı ise henüz kesinlik kazanmış değil. Zira geçtiğimiz hafta başka bir kılıf üreticisi tarafından internete sızdırılan tasarım ile Weibo’ya yüklenen cihazın tasarımı arasında bazı farklar bulunuyor. Telefonun ön yüzündeki sensörlerin farklı taraflarda olması ve cihazın arkasındaki Samsung logosunun yerleştirilmesindeki baskı tekniği sızıntılar arasındaki en önemli farklar olarak göze çarpıyor.

Tüm bu farklılıklara ek olarak, kamuoyunda Samsung Galaxy S6’nın daha klas bir dokunuşa sahip olacağına dair yüksek bir beklenti bulunuyor. Şirketin geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı Galaxy Note 4’ün tasarımında faydalandığı klas dokunuşları yeni amiral gemisine de uygulaması öngörülüyor.

samsung-galaxy-s6-kilif-sizinti-120215-2

Sızan her iki tasarımda da flaşın arka kameraya birleştirilmiş olması dikkat çekiyor. Samsung, Galaxy S6’nın etkileyici bir kamera barındıracağının ipucunu da resmi blogunda yayınladığı bir yazı aracılığıyla vermişti. Şirketin Galaxy S6’da metal bir tasarımı tercih etmesine neredeyse kesin gözüyle bakılırken, akılı telefonun üç tarafı ekranla kaplı bir versiyonunun da hazırlandığı iddialar arasında yer alıyor. Sızan tasarımlardan hangisinin tam anlamıyla gerçek olduğunu görmek içinse mart ayının başına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER