Teknoloji

Facebook reklamverenlere “uygunluk” puanları göstermeye başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook_android_120215

Facebook için reklamlardan para kazanmak ne kadar önemli ise reklamverenleri mutlu etmek de bir o kadar önemli. Şirket yakın zamanda reklam raporlama araçları ile ilgili yeni “uygunluk” puanını açıkladı. Yeni ölçüm kriteri, Facebook’un reklamın hedef kitle üzerinde ne kadar iyi bir performans sergileyeceği ile ilgili tahmini olacak. Yayınlanan reklam için ne kadar yüksek etkileşim olursa (video izlenme sayısı, tıklanma sayısı..vb) puanınız o kadar yüksek olacak.

fb-120215

1’den 10’a kadar değişen puan aralığı inanılmaz ince bir değer değil teşkil etmiyor, ancak bir kere reklam yayınlandıktan ve etkileşim başladıktan sonra bu değer değişiyor olacak. Reklam verenler tahmini puanlarına göre farklı reklamları test edebilecek, ya da kampanyalarının yenilenmeye ihtiyaç olup olmamasını gözlemleyebilecekler.

Facebook’a göre yüksek uygunluk puanına sahip ancak maliyeti daha düşük olan bir reklam doğru hedef kitlesine ulaşmış demektir. Facebook, üçüncü parti araçlar benzer işlevselliği göstermesine rağmen, kendi sosyal ağı içerisinden gelen uygun tahminleri alıyor olmak reklamverenler için daha yararlı olacağı görüşünde.

İLGİLİ HABERLER