Teknoloji

Windows 10’un yeni tasarımından ipuçları kutlama videosunda

windows 10 başlat menü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi bu hafta başında bir milyar aktif kullanıcı sayısını geride bırakmıştı. Şirket bu fırsatı yeni özellikleri ve kullanıcı arayüzü değişikliklerini gösteren bir video ile değerlendirdi.

Windows ve Cihazlar şefi Panos Panay’ın Instagram hesabı üzerinde yayınladığı bir videoda, Microsoft Windows 10 Başlat menüsüne getirdiği değişiklikler de görünüyor. Bu değişikliklerle birlikte şirketin Canlı Kutuların kullanımını azaltacağı da ortaya çıkıyor.

Microsoft, Başlat menüsündeki kutulu arayüzdeki blokların rengini azaltmayı ve böylelikle menüyü basitleştirmeyi planlıyor. Böylelikle uygulamaları bulmak da kolaylaşacaktır. Videoda bunun yanı sıra, Canlı Kutuların görünümüyle ilgili olarak boşluklarda yapılan bazı değişiklikler de dikkat çekiyor.

Microsoft Windows 10’da Fluent Design sistemini iyileştirmek için de çalışıyor gibi görünüyor. Bağlamsal menülerin daha modern görünüme kavuştuğu ve yeni bir Dosyalar uygulamasının geldiği görülüyor. Bir süredir Windows Dosya Gezgini’nde modern yaklaşımlar görmeyi bekliyor. Video da bunun geleceğini gösteriyor.

Öte yandan videoda Microsoft’un şimdiye kadar Windows simgeleri üzerinde yaptığı değişikliklerin de bir geçidini görüyoruz. Dahili Windows 10 uygulamaları için kademeli biçimde yeni ve daha renkli ikonlar getiriliyor. Bunu Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar için geliştirilen Windows 10X ile birlikte işletim sistemini modernleştirme yolunda atılan daha büyük adımlar takip ediyor.

Tanıtım videosu Microsoft’un 30 Mart tarihinde düzenlemeyi planladığı online etkinliğin hemen öncesinde geldi. Microsoft’un bu etkinlikte Microsoft 365 servisi için tüketici abonelik planlarını açıklaması bekleniyor. Microsoft’un Office, Microsoft Teams, şifre yöneticisi ve bazı genel tüketici odaklı özellikleri aylık abonelik paketleriyle sunacağı tahmin edilyior.

Söz konusu etkinlikte Microsoft’un yakında beklenen Surface Book 3 veya Surface Go 2 cihazlarıyla ilgili planları duymayı beklemiyoruz. Ancak şirketin 2020 ve ötesi için Windows’da yapmayı planladıklarıyla ilgili bazı haberler çıkabilir. Ayrıca Microsoft Build geliştirici etkinliğini de bu yıl internet üzerinden düzenleyecek. Bu etkinlikte Windows ve çift ekranlı cihazlara özel Windows 10X hakkında daha fazlasını duyacağız.

İLGİLİ HABERLER