Teknoloji

Microsoft Windows 10 için koyduğu 1 milyar hedefine ulaştı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncelleştirmesi

Microsoft, Windows 10 ile çalışan aktif makine sayısının 1 milyara ulaştığını açıkladı.

Microsoft’un Modern Yaşam ve Arama ve Cihazlar Grubundan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, “Bugün bir milyardan fazla insanın 200 ülkede Windows 10’u seçtiğini ve bir milyardan fazla aktif Windows 10 cihazıyla sonuçlandığını bildirmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi. “Buraya gelmemize yardımcı oldukları için müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza daha fazla minnettar olamazdık.”

Bu sayının içinde Microsoft’un en son işletim sistemiyle çalışan PC’ler, dizüstü bilgisayarlar, Xbox One konsolları ve HoloLens cihazları bulunuyor. Bu, Microsoft’un Windows 10 ile çalışan cihazlar için başlangıçta koyduğu hedefe ulaştığı anlamına geliyor. Ancak bu hedefe ulaşması başlangıçta hedeflediğinin iki yıl sonrasında gerçekleşti. Ayrıca Microsoft, 17.8 milyon adet Windows Insider test kullanıcısının bulunduğunu da dile getirdi.

Microsoft, çıkışından sonraki üç yıl içinde Windows 10 ile çalışan cihaz sayısının bir milyara ulaşmasını hedefliyordu. Ancak Windows Phone’un iOS ve Android ile mücadele edememesi nedeniyle hedefinde ötelemeye gitmişti. Dönüm noktası işletim sisteminin yayınlanmasını takip eden 4.5 yıl içinde gerçekleşmiş oldu. Altı ay kadar önce Microsoft, Windows 10 ile çalışan 900 milyon cihazın olduğunu kaydetmişti.

Mehdi, Windows 10’un şimdi “1000’den fazla farklı üreticiden 80 binden fazla modelin, farklı dizüstü bilgisayarların ve 2’si 1 arada bilgisayarların kalbinde bulunan tek işletim sistemi” olduğunun altını çiziyor.

1 milyar hedefine ulaşılması, Windows 7 için verilen desteğin bitişinin birkaç ay sonrasında gerçekleşti. İşletmelerin Windows 7’den terfi etmesi Microsoft’a 1 milyar aktif Windows 10 cihazına ulaşma konusunda yardımcı olmuşa benziyor. Şirket, geçtiğimiz ocak ayında açıkladığı finans raporunda, daha güçlü Windows performansı için yapılan bu terfilere atıfta bulunmuştu. Bu terfiler sayesinde PC pazarı da 2011 yılından bu yana ilk kez büyüme gösterdiği bir yılı kapatmıştı. Hem bireysel müşteriler hem de işletmeler yeni makineleri satın alma arayışına girişmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER