Teknoloji

Microsoft Office’teki yenilikleri dijital etkinlikle duyuracak

microsoft office
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, 30 Mart’ta dijital bir basın toplantısı gerçekleştireceğini açıkladı. Yazılım devi genellikle her yıl ilkbaharda New York’ta bir etkinlik düzenlese de, küresel koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl söz konusu etkinlik çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Türkiye saatiyle 18:00’da başlayacak etkinliğin ana gündem maddesinin ise Microsoft Office olması bekleniyor.

Microsoft’un bu etkinlikte Office 365’e dair planlarını açıklaması ve üretkenlik odaklı bazı yeni ürün ve servislerin duyurusunu yapması öngörülüyor. “Life” markası altında Microsoft 365 için bireysel aboneliklerin başlaması, yapılması muhtemel duyurular arasında sayılıyor.

Microsoft’un Microsoft Teams’in daha günlük yaşama uygun bir versiyonunu da duyurabileceği konuşuluyor. Bu versiyonun konum paylaşımı, ortak aile takvimi ve belge paylaşımı gibi özellikler barındıracağı belirtiliyor. Daha önceki dedikodulara göre, Microsoft 365’in “Life” paketinde şifre yöneticisi ve Office’e erişim gibi özellikler de bulunabilir.

Microsoft’un etkinlikte Surface serisine yeni bir cihaz daha eklemesine ise ihtimal verilmiyor. Şirket bu ilkbahar etkinlikleri sırasında Surface cihazlarıyla ilgili bazı duyurular yapsa da, önümüzdeki etkinlik için bu yönde bir beklenti yok.

Microsoft Office etkinliğinin ardından mayıs ayında da Build konferansını çevrimiçi ortamda gerçekleştirecek. Build 2020’de şirketin çift ekranlı cihaz vizyonuna dair daha fazla bilginin paylaşılması bekleniyor. Bu etkinlikte Surface serisine dair planların da duyurulabileceği ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER