Teknoloji

Windows 10 için beklenen “yeni nesil Windows” duyurusunun tarihi açıklandı

windows 10

Microsoft, bu ayın ilerleyen günlerinde düzenleyeceği bir etkinlikte “yeni nesil Windows” ile ilgili detayları aktaracak. Yazılım devi, 24 Haziran’da bir Windows 10 etkinliği için yurt dışında medya mensuplarına davetiye göndermeye başladı. Hem Microsoft CEO’su Satya Nadella hem de baş ürün sorumlusu Panos Panay, Windows etkinliğinde sunum yapacak. Microsoft’un Windows etkinliği 24 Haziran’da TSİ 18.00’de başlayacak.

Davetiye, Nadella’nın “yeni nesil Windows” duyurusu yapmasından sadece bir hafta sonra geldi. Microsoft’un Windows’taki gelecek önemli değişikliklerini detaylandırması bekleniyor. Bunların arasında muhtemelen bir dizi görsel iyileştirme olacak. “Sun Valley” kod adı altında Windows’ta bazı önemli kullanıcı arayüzü değişiklikleri görmeyi bekliyoruz. Microsoft’un etkinlik davetinde yeni bir Windows logosunun işareti de var gibi görünüyor.

windows 10

Microsoft geçen ay, başlangıçta çift ekranlı cihazlar için tasarlanmış bir işletim sistemi olan Windows 10X’in artık dağıtılmayacağını doğrulamıştı. Şimdi şirket, bunun yerine Windows 10X için tasarladığı görsel öğeleri Windows 10’un ana sürümüne aktarıyor.

Windows 10 için planlanan değişiklikler zaten ortaya çıkmaya başladı

Yeni sistem simgeleri, Dosya Gezgini iyileştirmeleri ve Windows 95’ten kalma simgelerinin sonu gibi birçok görsel çalışma zaten ortaya çıktı. Microsoft ayrıca, birden çok monitörde uygulamaların yeniden düzenlenmesi sorununa yönelik düzeltmeler, Xbox Auto HDR özelliğinin eklenmesi ve Bluetooth ses desteğinde iyileştirmelerle Windows 10 ile ilgili temel temelleri iyileştirmeye odaklanıyor.

Öte yandan Nadella Windows 10 içindeki geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha iyi bir ekonomik düzen sağlama sözü verd. Bu nedenle Windows’ta mağaza odaklı bazı değişiklikler de bekleniyor. Microsoft, son aylarda Windows için yeni bir uygulama mağazası üzerinde çalışıyor ve söylentiler, Microsoft’un mağazasını tüm uygulamalara ve rakip ödeme platformlarına açacağını öne sürüyor.

24 Haziran’da düzenlenecek Windows 10 etkinliği ile ilgili detaylar Teknoblog’da olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER