Teknoloji

Microsoft çok yakında Windows ile ilgili önemli bir duyuru yapacak

microsoft windows

Microsoft bu hafta düzenlediği Build 2021 etkinliğinde büyük Windows planları hakkında konuşmuyor. Çünkü şirket PC işletim sistemi için üzerinde çalıştığı yenilikleri detaylandırmak için ayrı bir etkinlik planlıyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella, Build açılış konuşması etkinliğinde, son birkaç aydır “Windows’un gelecek neslini test ettiğini” açıkladı:

“Yakında, geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha büyük ekonomik fırsatların önünü açmak amacıyla, son on yılın en önemli Windows güncellemelerinden birini paylaşacağız. Son birkaç aydır kendim kullanıyorum ve yeni nesil Windows konusunda inanılmaz derecede heyecanlıyım. Size sözümüz şudur: Bugün her Windows geliştiricisi için daha fazla fırsat yaratacağız ve uygulamaları oluşturmak, dağıtmak ve bunlardan para kazanmak için en yenilikçi, yeni, açık platformu arayan her içerik oluşturucuyu memnuniyetle karşılayacağız. Çok yakında daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Microsoft, son aylarda işletim sisteminde bazı önemli kullanıcı arayüzü değişikliklerinin yanı sıra Windows için yeni bir uygulama mağazası üzerinde çalışıyor. Nadella, Windows içinde geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha iyi bir ekonominin kilidini açma vaadiyle buradaki mağaza değişikliklerine atıfta bulunuyor gibi görünüyor.

Bu, büyük olasılıkla Windows Store’daki bazı önemli değişiklikleri içerecek ve geliştiricilerin Chrome veya Firefox gibi internet tarayıcıları dahil olmak üzere herhangi bir Windows uygulamasını mağazadan sunmasına izin verecektir. Söylentiler, Microsoft’un uygulamalarda üçüncü taraf ticaret platformlarına izin verebileceğini, böylece geliştiricilerin Microsoft’un uygulamalarda yüzde 15 ve oyunlarda yüzde 12 kesinti yapmasını önleyebileceğini öne sürdü.

Nadella’nın “yeni nesil Windows”dan özel olarak bahsetmesi de ilginç sayılır. Microsoft genellikle her şeyi “Windows 10” olarak adlandırıyor ve bu yeni dil, şirketin Windows markasında yalnızca kullanıcı arayüzünden daha önemli bir değişikliğe hazırladığını gösterebilir.

Microsoft geçen hafta, başlangıçta çift ekranlı cihazlar için tasarlanmış bir işletim sistemi Windows 10X’in çıkmayacağını doğrulamıştı. Yazılım üreticisi şimdi, Windows’un basitleştirilmiş bir sürümü olan Windows 10X’in en iyi yanlarını, Windows 10’un ana sürümüne getiriyor. “Sun Valley” kod adı altında Windows’da bazı önemli kullanıcı arayüzü değişikliklerini görmeyi bekliyoruz.

Yeni sistem simgeleri, Dosya Gezgini iyileştirmeleri ve Windows 95 dönemi simgelerinin sonu gibi bazı çalışmaları test kullanıcıları görmeye başladı. Ayrıca Microsoft, birden çok monitörde uygulamaları yeniden düzenleme sorununa yönelik düzeltmeler, Xbox Auto HDR özelliğinin eklenmesi ve Bluetooth ses desteğindeki iyileştirmelerle Windows’un temellerini geliştirmeye odaklanıyor.

Nadella, “çok yakında” Windows’un geleceği hakkında çok daha fazla şey duyacağımızı söylüyor. Bu nedenle önümüzdeki haftalarda Windows odaklı bir tür duyuru veya etkinlik bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER