Teknoloji

Windows 10’un yeni test sürümüyle görülen Auto HDR ve diğer yenilikler

microsoft windows 10

Microsoft 1000’den fazla PC oyununa HDR desteğini otomatik olarak eklemeyi planlıyor. Yazılım üreticisi şimdi Auto HDR olarak adlandırdığı bir özelliği Windows 10’da test ediyor. Bu özellik Xbox Series S ve X oyun konsollarında çalıştığı gibi çalışacak. Auto HDR etkinleştirildiğinde çok sayıda DirectX 11 ve DirectX 12 oyununa HDR, yani yüksek dinamik aralık eklenecek. Eğer uyumlu bir HDR monitörünüz varsa, bunun keyfini çıkarma imkanınız olacak.

“Bazı oyun stüdyoları, oyunlarında yerel olarak HDR için ustalaşarak HDR oyun bilgisayarları için geliştirme yaparken, PC için Otomatik HDR yalnızca DirectX 11 veya DirectX 12 SDR oyunlarını alır ve renk / parlaklık aralığını akıllıca HDR’ye kadar genişletir.” diyor Hannah Fisher, Microsoft’ta bir DirectX program yöneticisi. “Bu, size HDR monitörünüzün yeteneklerinden tam anlamıyla yararlanan harika bir yeni oyun deneyimi sağlayacak kusursuz bir platform özelliği.”

Auto HDR, önceki gün Windows Insiders için yayınlanan en son Windows 10 test yapısında (21337) etkinleştirilebilir. Aslında otomatik olarak etkinleştirilmeli veya bunu ayarların ekran bölümünde değiştirebilirsiniz. Auto HDR şimdilik sadece önizleme aşamasında bulunuyor ve en iyi DirectX 11/12 oyunları henüz desteklenmeyecektir. Ayrıca Microsoft performansı optimize etmek ve bazı sorunları düzeltmek için çalışıyor. Şirket, Auto HDR’nin uygulanması için biraz GPU gücünün gerektiğini de hatırlatıyor.

windows 10 auto hdr

Windows 10 test sürümüyle gelen diğer yenilikler

Auto HDR özelliğinin yanı sıra, Windows 10’un en son test sürümü, Sanal Masaüstlerinde iyileştirmeler, bir Dosya Gezgini düzen güncellemesi ve hatta Not Defteri gibi yerleşik uygulamalarda bazı değişiklikler içeriyor.

windows 10 windows gezgini

Windows 10 yakında, her Sanal Masaüstü için özel arka planlar içerecek ve masaüstlerini kolayca yeniden sıralayabilecek. Bunlara ek olarak Microsoft, Dosya Gezgini’ndeki öğeler arasına ek dolgu ekliyor. Artık klasik Dosya Gezgini modunda kompakt bir mod var ve yeni görünüm dokunma işlevleri için biraz daha optimize edildi.

windows 10 sanal masaüstü

Artık Not Defteri’nin yeni bir simgesi var ve yazılım Microsoft Store aracılığıyla güncellenecek. Ayrıca Microsoft, Windows 10 ile birlikte sunduğu uygulamaları Windows Terminal ve Power Automate Desktop’ı içerecek şekilde güncelliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER