Teknoloji

Bir sonraki Windows 10 güncellemesinde ses tarafında önemli değişiklikler yolda

microsoft windows 10

Microsoft’un bu yılın ilerleyen zamanları için planladığı bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi bazı önemli ses iyileştirmelerini içerecek. En sonunda işletim sistemi Bluetooth üzerinden Advanced Audio Coding (AAC) desteği kazanacak. Bu da Windows kullanıcılarına Bluetooth kulaklıklar ve hoparlörler için daha fazla seçenek sunacak. Windows Insider kullanıcıları bu değişiklikleri hemen şimdi test edebilir.

Windows, Bluetooth üzerinden uzun süredir yalnızca SBC ve AptX’i destekliyor. Ancak AAC desteği, Apple’ın kulaklık yelpazesi için ve Windows’ta iTunes veya Apple Music aracılığıyla daha iyi ses kalitesi potansiyelini açığa çıkarır. Apple, yakın zamanda “Windows için yeni nesil medya uygulamaları” oluşturmak amacıyla mühendis alımı yapıyordu. AAC desteği, herhangi bir potansiyel Apple Music uygulaması veya sadece tarayıcı üzerinden müzik dinlemeye yönelik sağlam bir iyileştirme olacaktır.

Ayrıca Microsoft, Windows 10’da Bluetooth girişlerini seçme şeklinizi de iyileştiriyor. Böylece birden fazla cihaz arasından seçim yapma imkanı kalmıyor. Windows yıllardır kulaklıklar ve hoparlörler için birden fazla Bluetooth profilini gösterdi ve bu da bazı uygulamaları birden fazla cihaz olduğunu düşünmeye itiyor. Windows yakında, müzik dinlemenize veya arama yanıtlamanıza bağlı olarak doğru Bluetooth profiline otomatik olarak geçmek için yalnızca tek bir ses uç noktası kullanacak.

Bunlar, Windows’ta ses yönetimi için hoşa gidecek değişikliklerdir. Yine de, Microsoft’un burada yapabileceği daha çok şey var.

Sonuç olarak bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesi önemli bir güncelleme olacak biçimde şekilleniyor. Bu hafta içinde Microsoft, uykudan çıkıp çalışmaya devam ettiğinizde, birden fazla monitörün bulunduğu bir sistemde uygulamaların yeniden düzenlendiği Windows 10 sorununu nihayet çözeceğini açıkladı. Ayrıca söz konusu Windows 10 güncellemesi PC oyunları için Xbox Auto HDR özelliğini, yeni Dosya Gezgini simgelerini ve hatta geliştiriciler için Linux GUI uygulamalarını içerecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER