Teknoloji

Windows 10 için Dosya Gezgini içinde yeni klasör simgeleri yolda

windows 10

En son Windows 10 Insider Önizleme derlemesinde platform için yeniden tasarlanan klasör simgeleri görülüyor. Microsoft, 2019 yılında buluta geçişi yansıtacak biçimde Office yazılım paketi için yeni simgeler çıkarmıştı. Daha sonra da Windows 10’un Takvim ve Mail gibi temel uygulamaları için güncellenmiş simgeleri çıkarmıştı. Şimdiyse Dosya Gezgini içindeki klasör simgelerinin görünümü değiştiriliyor. Masaüstü, Belgeler, İndirilenler ve Resimler klasörleri için yeni görünümler mevcut.

Microsoft, Windows 10’da daha fazla tutarlılık için klasörlerin yönünü değiştirdi. Bu arada, yeni tasarımların bir bakışta birbirlerinden ayrılmalarının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Artık aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla sarı renkli klasör yok. Teknoloji devi, Geri Dönüşüm Kutusu ve Yerel Disk simgelerini de yan taraf yerine öne bakacak şekilde güncelledi. Şirket, daha uyumlu bir görünüm için zamanla yeni Windows 10 simgelerini sunmaya devam edeceğini söylüyor.

windows 10

Şirket ayrıca en son Önizleme yapısıyla ilgili birkaç değişiklik yaptı. Başlat içinden erişilebilen Windows Yönetimsel Araçlar klasörünü Windows Araçları olarak yeniden adlandırdı. Ayrıca dosyaları yeniden adlandırırken yeni kısayollar için de destek ekledi: CTRL + Sol / Sağ ok imleci dosya adındaki kelimeler arasında hareket ettirirken CTRL + Delete ve CTRL + Backspace kelimeleri bir seferde siliyor. Hatalar ve bilinen sorunlar için uzun bir düzeltme listesiyle birlikte gelen yeni Önizleme yapısı, artık Dev Channel’da Windows Insider’lar tarafından kullanılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER