Teknoloji

Microsoft’un yeni Office uygulama ikonlarıyla tanışın – Video

microsoft office

Microsoft, çeşitli Office uygulamalarının tasarımlarında yapmayı planladığı kapsamlı değişikliklerin bir parçası olarak, Office ikonlarında da modernleştirmeye gidiyor. Beş yıl sonra Office ikonlarının ilk kez değiştirildiğini görüyoruz. Yeni ikonlar farklı cihazlarda ve platformlarda basitliği ve modernliği yansıtacak biçimde tasarlandı.

Office Windows, Mac, iOS ve Android platformlarında bulunuyor. Microsoft, tek bir kod tabanıyla bu uygulamalara aylık iyileştirmeleri ve geliştirmeleri hızlı şekilde sunuyor. Yeni ikonlar da son zamanlarda; yeni yapay zekâ tabanlı özellikler, ortak çalışmaya odaklanan nitelikler ve platformdan bağımsız çalışabilen Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi uygulamalarıyla Office’in nasıl değiştiğini ortaya koyuyor.

microsoft office word yeni ikonlar

Yeni ikonlarda her bir Office uygulamasına ait olan harfin vurgusu azaltılıyor. Yine de, bunlar eskileriyle bağlantısını tam olarak koparmıyor. Microsoft’un tasarımdan sorumlu direktörlerinden Jon Friedman, tasarım çözümlerinin ikonlarda harf ve sembol birlikteliğini ayırmak ve biri harf diğeri de sembol için olmak üzere iki panel oluşturmak olduğunu, bu şekilde onları birleştirip ayırmanın daha da kolaylaşacağını söyledi. Böylelikle bir yandan yeni ikonların kullanıcılara yabancı gelmemesini sağlarken diğer yandan da uygulamanın basitliğine vurgu yapabildiklerini belirtti.

Microsoft eski ikonlarda var olan; Word’ün metin satırlarını ve Excel’in her bir hücresini temsil eden çizgileri değiştiriyor. Yine de yeni ikonlar hemen tanınabilir olma özelliğini koruyor. Bu da uygulamaları her gün açan milyonlarca kullanıcı için önemli. OneDrive ve Skype ikonları ise kendilerine has görünümlerini daha modern bir yolla korumayı sürdürüyor. OneDrive’da bulut simgesi yine var, Skype’da ise balonların çoğu kaldırılıyor, sadece bir arama düğmesi ve basit bir S logosu bulunuyor.

İkonlar tasarımın sadece bir parçasını teşkil ediyor. Microsoft Office’in diğer bölümlerinde de ufak tefek değişiklikler yapıyor. Yazılım devi şerit arayüzünü basitleştiriyor ve Fluent Design sistemini Windows 10’dan Office uygulamalarına taşıyor. Office’in tasarımını ve görünümünü daha da modernleştiren küçük renk değişiklikleri Windows, Mac, mobil ve web ortamlarına geliyor. Microsoft’un en popüler mobil uygulamalarından bir tanesi, Outlook Mobile da çok yakında büyük bir tasarım yenilemesi görecek. Paylaşılan posta kutusu desteği, hesaplar ve klasörler için yeni dokunmatik hareketler bu güncellemeyle gelecek.

İLGİLİ HABERLER