Teknoloji

Microsoft Windows 10 için yeni uygulama mağazası hazırlıyor

microsoft windows 10

İddiaya göre, Microsoft Windows 10 için yeni bir mağaza deneyimi hazırlıyor. Windows Central sitesinin haberinde, değişikliğin sadece yeni tasarımla sınırlı kalmayacağı ve mağazada geliştirici dostu pek çok özelliğin sunulacağı belirtiliyor. Bu özellikler arasında göze ilk çarpan ise geliştiricilerin uygulama içi satın almalar için kendi sistemlerini veya üçüncü taraf bir çözümü kullanabilecek olması öne çıkıyor. Bu yaklaşım, Microsoft’un uygulama içi işlemlerden pay almayacağı anlamına geliyor.

Geliştiricilerin uygulamalarını .MSIX formatında sunmasına gerek kalmayacağı da bahsi geçen değişiklikler arasında yer alıyor. Buna ek olarak, uygulamaların yönetimi ve güncellemesini de farklı içerik iletim şebekeleri üzerinden gerçekleştirmek mümkün hâle gelecek. Böylelikle geliştiriciler yamaların dağıtımı konusunda daha fazla kontrol sahibi olacak. Bunun özellikle otomatik güncellenen uygulamalar için faydalı bir özellik olacağı düşünülüyor.

Yapılan değişiklikler ile Microsoft Mağaza’nın daha açık bir platforma dönüşmesi ve daha çok geliştirici çekmesi amaçlanıyor. Microsoft’un Edge, Office ve Teams gibi uygulamalarını da yenilenen mağazasına getireceği belirtildi.

Kullanıcı arayüzü tarafında ise Sun Valley güncellemesine paralel daha modern bir tasarımın sunulması bekleniyor. Daha pürüzsüz animasyonlar, yenilenen düzen, WinUI tasarımı ve yeni ikonografi planlanan değişiklikler arasında sayılıyor. Microsoft’un mağaza için de aylık düzenli güncellemeler yapması bekleniyor. Yeni mağazanın büyük uygulama ve oyunları indirirken daha kararlı bir deneyim sunacağı da belirtilenler arasında yer alıyor.

Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak yenilenen Windows 10 uygulama mağazası için duyurunun Microsoft Build 2021 konferansında yapılabileceği belirtiliyor. Yeni deneyimin dağıtımının ise sonbahar aylarında yapılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER