Teknoloji

Microsoft Windows için kapsamlı bir görsel gençleştirme planlıyor

microsoft windows 10

Microsoft, Windows işletim sistemi kullanıcılarına “Windows’un geri döndüğünü” bildirmek için tasarlanmış, “Windows için kapsamlı bir görsel gençleştirme” yapmayı planlıyor. Bu bilgi, Microsoft tarafından yakın zamanda yayınlanan ve Windows Çekirdek Kullanıcı Deneyimleri ekibinde bir yazılım mühendisliği rolü için verilen iş ilanı sayesinde ortaya çıktı.

Söz konusu iş ilanında şu ifadeler yer aldı: “Bu ekipte, müşterilerimize Windows’un GERİ döndüğünü bildirmek ve Windows’un müşteriler için en iyi kullanıcı işletim sistemi deneyimi olarak kabul edilmesini sağlamak amacıyla, Windows deneyimlerinin kapsamlı bir görsel yenilenmesini yönetmek ve sunmak için temel platformumuz, Surface ve OEM iş ortaklarımızla birlikte çalışacaksınız.”

Microsoft bu sabah, birkaç Windows meraklısının iş ilanını geride kalan hafta sonunda fark etmesinden sonra, bu “kapsamlı görsel gençleştirme”ye yapılan atıfları sessizce kaldırdı. Microsoft, Fluent Design sistemi ile birlikte yıllardır Windows 10 üzerinde görsel revizyonlar vaat ederken, söylentiler şirketin Windows için bu yıl içinde piyasaya çıkacak büyük kullanıcı arayüzü değişiklikleri planladığını gösteriyor.

Microsoft Windows arayüz unsurlarının elden geçirecek

Windows Central ilk olarak geçtiğimiz ekim ayında Sun Valley kod adıyla anılan bu kullanıcı arayüzü değişikliklerini bildirmişti. Şirket Başlat menüsünü, Dosya Gezgini’ni ve Windows 10’daki yerleşik uygulamaları modernize etmek ve kullanıcı arayüzünü daha tutarlı hale getirmek için işletim sistemini elden geçirmeyi planlıyor. Bazı kullanıcı arabirimi değişiklikleri; Windows genelinde bulunan kaydırıcılar, düğmeler ve kontroller ile işletim sistemi üzerinde çalışan uygulamalar için güncellemeleri de içerecek.

Ayrıca Microsoft tablet modu deneyimini, özellikle de şirketin Surface serisi gibi cihazların fare / izleme paneli kullanımı ve dokunmaya dayalı etkileşimler arasında geçiş yapma biçimini iyileştirmek için çalışıyor.

Microsoft, son yıllarda Windows genelinde kullanıcı arayüzü tutarlılığını iyileştirmek için çalışıyor. Bunların çoğunu Windows 10X ile birlikte göreceğiz. Şirket ayrıca yaklaşık bir yıl önce yeni Windows 10 simgelerini kullanıma sundu, ardından birkaç ay sonra da Başlat menüsünde bazı küçük değişiklikler yaptı.

Tüm bu çalışmalar, Microsoft’un Windows’a olan ilgisinin yeniden arttığını işaret ettiği bir zamanda geliyor. Surface şefi Panos Panay, geçen yıl bazı ek Windows 10 kullanıcı arayüzü değişikliklerinin işaretlerini verdikten sonra, ekim ayında Windows’tan sorumlu olma rolünü de üstlendi. Pandemi nedeniyle Windows kullanımında bir sıçrama yaşadıktan sonra Microsoft, işletim sistemi için yıllardır vaat ettiği kullanıcı arayüzü yenilemesini sunmaya her zamankinden daha hazır olabileceğini düşünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER