Teknoloji

Windows 10 için hazırlanan yeni ikonlar dağıtıma çıktı

windows 10

Microsoft, Windows 10 için hazırladığı yeni uygulama ikonlarının dağıtımına başladı. Söz konusu ikonlar, Windows 10’un modernleştirilmesi amacıyla hazırlanmıştı. Yeni uygulama ikonları ilk olarak Windows 10’un Fast Ring test grubundaki kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Windows 10’un yeni ikonları, Microsoft’un Fluent Design (Akışkan Tasarım) adını verdiği prensiplerini yansıtıyor. Şirket, bu ikonları geçtiğimiz aralık ayında gözler önüne çıkarmıştı. Yeni ikonlar, mevcut ikonlara kıyasla çok daha canlı ve renkli görünüyor.

Hesap Makinesi, Groove Music, E-Posta, Ses Kaydedicisi, Alarmlar & Saat, Filmler & TV ve Takvim, Windows 10’un ikonları değişen ilk yerleşik uygulamaları oldu. Microsoft, Fotoğraflar gibi daha sade ikonlara sahip uygulamaların ikonlarını da yenilemeyi planlıyor.

E-Posta ve Takvim uygulamalarının yeni ikonlarını, Windows 10’un Çıkış Ön İzlemesi sürümünde görmek de mümkün oluyor. Bu da, yeni ikonların tüm kullanıcılara açılmasının çok da uzak olmadığını gösteriyor.

windows 10 Microsoft, Fluent Design yaklaşımıyla tüm yazılım ve servislerini daha modern bir görünüme kavuşturmayı hedefliyor. Yeni ikon açılımı da bu yaklaşımın bir halkası olarak değerlendirilebilir. Söz konusu ikonları, Windows 10’un çift ekranlı cihazlar için hazırlanan sürümü Windows 10X’te de görmek mümkün olacak.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda Windows 10 deneyimi yenileniyor

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardaki Windows 10 deneyiminin yenilenmesi süreci hâlâ devam ediyor. Ancak bu yeni ikonların yeni Başlat menüsü tasarımında gösterilip gösterilmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor.

Microsoft daha önce de Office uygulamalarının ikonlarını ve tasarımlarını değiştirmiş ve Word, Excel, PowerPoint gibi uygulamaları için yeni seçenekler eklemişti. Söz konusu tasarım değişikliklerini Office uygulamalarının mobil uygulamalarına da taşıyan şirket, farklı mobil uygulamalarda da Fluent Design deneyimini sunmaya odaklanıyor. Edge internet tarayıcısını da yenileyen Microsoft, Office’in logosunu da modernleştirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER