Teknoloji

Microsoft yeni Başlat menü tasarımını ve güncellenen Alt-Tab işlevini ilk kez gösterdi

Microsoft yeni Başlat menü tasarımını ve güncellenen Alt-Tab işlevini ilk kez gösterdi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Canlı Kutular’ın önemini azaltacak yeni Windows 10 Başlat menü tasarımını çıkarıyor. Yazılım devi bu yılın başlarında yenilenmiş tasarımın ipuçlarını vermişti. Bu özellik Windows 10 test kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Microsoft, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında “Başlat menüsünü, uygulamalar listesindeki logoların arkasındaki düz renk arka plakaları kaldıran ve karolara düzgün, kısmen şeffaf bir arka plan uygulayan daha akıcı bir tasarımla yeniliyoruz.” ifadesini kullandı. Hemen göze çarpan bir değişiklik değil, ancak Başlat menü görünümünü daha derli toplu hâle getirecek ve benzer şekilde mavi rengi paylaşan birçok canlı kutucuğun olmasının önüne geçecektir.

Microsoft yeni Başlat menü tasarımını ve güncellenen Alt-Tab işlevini ilk kez gösterdi

Güncellenmiş Başlat menüsünün yanı sıra, en son Windows 10 derlemesi Alt-Tab özelliğine de bazı büyük değişiklikler getiriyor. Microsoft, “Bugünün derlemesinden başlayarak, Microsoft Edge’de açılan tüm sekmeler yalnızca her tarayıcı penceresindeki etkin sekmede değil Alt-Tab’da görünmeye başlayacak.” dedi. Bu değişiklik eski Windows kullanıcılarının kafasını karıştırabilir, ancak neyse ki, Microsoft klasik Alt-Tab deneyimine geri dönmeye de izin veriyor.

Microsoft geçmişte, her uygulamaya sekmeleri eklemeyi planladığı zamanlarda Windows 10 derlemelerinde Alt-Tab değişikliklerini test etmişti. Şimdiki Alt-Tab değişikliklerine fazlasıyla geri bildirim gelecek gibi görünüyor. Özellikle Microsoft bu değişikliği gelecek büyük Windows 10 güncellemeleri için varsayılan hâline getirirse, şikayetler ve yorumlar daha da artacaktır.

Microsoft yeni Başlat menü tasarımını ve güncellenen Alt-Tab işlevini ilk kez gösterdi

Ayrıca Microsoft bu yeni Windows 10 derlemesinde birtakım küçük değişiklikler de yapmayı planlıyor. Varsayılan görev çubuğu görünümü Xbox Live kullanıcıları için biraz daha fazla kişiselleştirme imkanı sunuyor, Xbox uygulaması sabitlenebiliyor. Aynısı Android kullanıcıları için de Telefon Eşlikçisi uygulamasıyla birlikte sunuluyor. Bu değişiklik PC’de yeni bir hesap oluşturulması veya ilk kullanıcı girişinde etkili olacak, böylelikle mevcut görev çubuğu görünümleri değişmemiş şekilde kalacak.

Bildirimlerin sağ üst köşesine X işareti yerleştirilerek bunların hızlıca göz ardı edilmesi sağlanacak. Microsoft Windows 10 için Ayarlar uygulamasını da geliştiriliyor. Normalde kullanıcıları Denetim Masası sayfasının Sistem bölümüne yönlendiren bağlantılar şimdi Ayarlar’da Hakkında sayfasına yönlendiriliyor. Burası şimdi normalde Denetim Masası’nın sistem bölümünde yer alan daha gelişmiş kontrolleri barındırıyor. Microsoft daha fazla iyileştirmeyle birlikte Ayarlar’ın Denetim Masası’nın sunduğu işlevselliğe daha da yaklaşacağını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER