Teknoloji

Twitter’a erişim yeniden açıldı

avrupa birliği twitter elonjet

Yaklaşık üç hafta önce Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye’den erişimi engellenen sosyal ağ servisi Twitter’a erişim yeniden açıldı. Anayasa Mahkemesi’nin dün verdiği kararın ardından Twitter’ın açılması bekleniyordu.

twitter-yeni-kus-logo-060612

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın Twitter.com alan adıyla ilgili sorgulama sonuç sayfasında Twitter ile ilgili herhangi bir mahkeme kararının bulunmadığı göze çarparken, DNS değiştirme veya VPN kullanmadığımız bilgisayarımızda Twitter.com’a giriş için yaptığımız deneme de başarıya ulaştı.

Böylelikle ülkemizdeki internet ve mobil cihaz kullanıcılarının üç haftalık Twitter hasreti son bulmuş oldu. Aslında bu zaman zarfında DNS değiştirme veya VPN servislerinin kullanımıyla Twitter kullanımı devam etmişti, ancak yapılan ölçümler Türkiye’deki Twitter kullanım oranının yarı yarıya azaldığını ortaya koymuştu.

twitter-tib-sorgu-030414

Twitter’a erişim yeniden sağlanıyor, ancak geçtiğimiz hafta erişim engelleme kararı alınan YouTube için yasak devam ediyor.

Güncelleme: Twitter’ın @policy hesabından da Türkiye’de erişimin yeniden açılmasıyla ilgili hem Türkçe hem de İngilizce mesaj yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER