Teknoloji

Microsoft, Windows Mağaza uygulamalarını web’den yüklemeyi kolaylaştırıyor

Microsoft, Windows Store uygulamalarını web üzerinden indirme deneyimini iyileştirmeye başladı. Yazılım devi, Microsoft Mağazası’ndan uygulamaları yüklemek için kullanılan tipik bir yürütülebilir dosya gibi çalışan “bağımsız bir Microsoft Mağazası versiyonu” oluşturdu. Bu, Windows mağaza uygulamalarını web üzerinden bulma ve yükleme karmaşıklığını azaltmayı amaçlıyor.

Artık web sürümünden uygulama indirildiğinde, Microsoft Mağazası ve bir mini pencere başlatmak yerine bağımsız bir yükleyici indirilecek. Bu, web üzerinden yükle’ye tıklamak, ardından Chrome veya Edge’in Microsoft Mağazası’nı açmasına izin vermek ve son olarak uygulamayı yüklemek için yükle’ye tıklamak zorunda kalmayacağınız anlamına gelir. Bunun yerine, aradığınız Microsoft Mağazası uygulamasını yüklemek için başlatabileceğiniz hafif bir yükleyici indirilir.

Microsoft Store’da yenilikler

Microsoft Store geliştiricisi Rudy Huyn, bu işlemin tamamını sadece iki tıklamaya indirdiğini iddia ediyor; ancak kendi testlerime göre, web üzerinden Microsoft Store uygulamalarını indirip yüklemek hala üç tıklama gerektiriyor. İndirmek için tıklarsınız, ardından bu yeni hafif yükleyiciyi açmak için tıklarsınız ve hala görünen istemde yüklemek için tıklamanız gerekir. Microsoft, Chrome veya Edge üzerinden Microsoft Mağazası’nın açılmasını onaylama istemini kaldırarak süreci basitleştirmiş gibi görünüyor.

Ancak, tüm Microsoft Store uygulamaları bu yeni hafif yükleyiciyi desteklemiyor gibi görünüyor. GroupMe ve Snapchat’in paketlenmiş sürümlerini indirebilirken, Discord’u bu şekilde indirmeye çalışmak beni yine Microsoft Mağazası’na yönlendirdi. Bağımsız yükleyiciler, uygulama yükleme süreci sırasında indirilen tam uygulama yükleyicisini içermiyor.

Microsoft, bu yeni yöntemi geçtiğimiz beş ay boyunca test etti ve ortalama olarak, yüklemelerde yüzde 12 ve yükledikten sonra uygulamaların başlatılmasında yüzde 54’lük bir artışa yol açtığını iddia ediyor. Bu, Windows kullanıcılarının uygulamalarını yüklemelerini ve kullanmalarını istekli olan geliştiriciler için şüphesiz iyi bir haber. Bu nedenle Microsoft, bu deneyi daha fazla ürüne ve ülke pazarına doğru genişletiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER