Teknoloji

Sony’den yarı saydam aynalı DSLR’lar: A55 ve A33

Sony’nin bugün sadece A580 ve A560’ı tanıtmadı. Şirketin yarı saydam ayna teknolojisini kullanan yeni DSLR makineleri 16.2 megapiksellik A55 ve 14.2 megapiksellik A33 de bugün görücüye çıkan ürünler arasında yer aldı.

Bu makinelerde kullanılan yeni sistemde yer alan sabit ve yarı saydam bir aynı optik yolu ana görüntü sensörü ve ayrı bir faz sezmeli otomatik odaklama sensörü arasında bölüştürüyor. Bu sayede hem makinenin boyutları küçülmüş oluyor, hem de canlı görüntü önizlemeleri ve faz sezmeli otomatik odaklama işlemleri aynı anda vizör ve ayarlanabilir 3 inç’lik LCD ekran üzerinden mümkün kılınıyor.

Öte yandan, A55’te 10 fps’lik, A33’te ise 7 fps’lik görüntü yakalama modu ve her iki makinede de AVCHD formatında Full HD video kayıt yeteneği bulunuyor. Hem A55 hem de A33 görüntü yakalarrken otomatik odağı kullanabiliyor. Auto HDR, 3D Taramalı Panorama, çoklu çerçeve gürültü bastırma gibi özellikler A580 ve A560’ta olduğu gibi A55 ve A33’te de yer alıyor.

Memory Stick PRO Duo ve SD/SDHC/SDXC bellek kartlarına depolama yapan bu makineler 30 A-mount değiştirilebilir lenslerle uyumlu, ayrıca SteadyShot INSIDE dahili görüntü stabilizasyonu da soruyor. Her iki modelin de Eylül 201o’da piyasada olması bekleniyor.

İlgili – Slashgear: Basın Bülteni

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER