Sony yeni üst sınıf DSLR makineleri A580 ve A560’ın duyurusunu yaptı. Sırasıyla 16.2 megapiksel ve 14.2 megapiksellik çözünürlük desteğine sahip olan bu makineler full HD video kaydı ve 7 fps’lik sabit görüntü çekimi yapabiliyor. Her iki modelde de yeni 15 nokta faz sezmeli otomatik odaklama sistemi, NEX-5’teki gibi 3D panorama tarayıcısı ve SteadyShot INSIDE dahili sensörlü görüntü stabilizasyon sistemi yer alıyor.
Ayrıca üç farklı çerçeveden tek bir HDR görüntüsü oluşturan Auto HDR modundan ve çoklu çerçeveli gürültü azaltma sisteminden söz etmezsek olmaz. Videolar hem AVCHD hem de MP4 formatından kaydedilebilirken, her iki Alpha modelinde de Memory Stick PRO Duo ve SD/SDHC/SDXC kart yuvası bulunuyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sony yeni PlayStation kulaklıklarında ses teknolojisini değiştiriyor

Microsoft Auto SR, Panther Lake ile oyunlarda 1080p’ye çıkıyor

Honor MagicOS 11’de tasarım değişiyor ve yapay zekâ daha yetenekli oluyor

Oppo’nun 10.000 mAh pilli yeni telefonu Avrupa’ya geldi

Vivo Watch 6 tanıtıldı ve pil ömrü 21 güne kadar çıkıyor
Her iki modelde de 3 inç’lik, döndürülebilir ve Quick AF Live View sitemli LCD ekran bulunuyor. Yüzde 95 çerçeve kapsama oranına sahip vizörü de unutmayalım.
Sony DSLR-A580 Ekim ayında, Sony DSLR-A560 ise 2011’in ilk çeyreğinde piyasada olacak. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.
İlgili – Slashgear
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





