Manşetler

Samsung Galaxy S9 ve S9+’a ait resmi fotoğraflar ve bilgiler ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Galaxy S9+ (solda) ve Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 ve S9+, 25 Şubat’ta Barselona’da düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğine doğru geri sayım devam ederken, Samsung’un yeni amiral gemilerine dair sızıntılar da hız kesmiyor. WinFuture sitesi tarafından yayınlanan son fotoğraflar ve bilgiler ise S9 ve S9+’a ait pek çok detayın henüz tanıtım öncesinde bilinmesini sağlıyor.

Yeni fotoğraflar, Galaxy S9 ve S9+’ın simetrik biçimde kavislenmiş arka panellerini detaylı biçimde gözler önüne seriyor. Paylaşılan fotoğraflar, Samsung’un yeni amiral gemilerinin tasarımında 2017 model S8 ve S8+’tan çok fazla uzaklaşmadığını ortaya koyuyor.

Fotoğraflar Galaxy S9 ve S9+ arasındaki en önemli farklardan birini de görmeyi sağlıyor. S9+’ın arkasına çift lens yerleştiren Samsung, S9’da is tercihini tek lensten yana kullanmış. Güney Koreli şirketin bu yönde hareket edeceği daha önce internete sızan aksesuarlar sayesinde görülmüştü.

Samsung’un S9 ve S9+ ile birlikte kullanmaya başlayacağı leylak moru renk seçeneği de fotoğraflarda görülenler arasında yer alıyor. Ön panelde pek fazla tasarım değişikliğine gitmeyen Samsung’un alt çerçeveyi biraz daha incelttiği ve telefona stereo hoparlör yerleştirdiği söyleniyor.

WinFuture sitesinin haberi, S9 ve S9+’ın bileşenleri konusunda daha önce ortaya atılan iddiaları da doğruluyor. Akıllı telefonların ABD’de satılacak versiyonlarının kalbinde 2.6 GHz Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunacak. Snapdragon 845, diğer ülkelerde ise yerini Samsung’un kendi üretimi olan 2.9 GHz Exynos 9810 yonga setine bırakacak. Yonga setlerine S9’da 4 GB, S9+’ta ise 6 GB RAM eşlik edecek. Her iki telefonda da dahili depolama alanını microSD kart ile genişletmek mümkün olacak. S9’da 3000 mAh, S9+’ta ise 3500 mAh kapasiteli pil bulunacak. Her iki cihaz da kutularından Android 8.0 Oreo yüklü olarak çıkacak.

samsung galaxy s9Hem S9’da hem de S9+’ta ana kamera olarak 12 megapiksel çözünürlüklü, diyafram aralığı f/1.5 ila f/2.4 arasında değişebilen bir lens bulunacak. S9+’ta ana kameraya yine cihazın arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü, f/2.4 diyafram genişliğine sahip bir lens eşlik edecek.

Samsung Galaxy S9 ve S9+ 8 Mart’ta satışa sunulacak

Samsung Galaxy S9 ve S9+ için tanıtımın ardından da çok uzun bir süre beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor. Telefonların 8 Mart itibarıyla satışa sunulabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER