Teknoloji

Samsung One UI 6.1.1 video AI özelliğiyle gelebilir

one ui 6.1 samsung one ui 6.1.1

Samsung, One UI 6.1 arayüzünün dağıtımına bir süre önce başlamıştı. Dağıtım süreci devam ederken, yeni sürümün hazırlıkları da devam ediyor gibi görünüyor. One UI 6.1 ile yapay zeka özelliklerine odaklanan Samsung, One UI 6.1.1 ile bu çizgiyi devam ettireceğe benziyor. Ünlü duyumcu Ice Universe, bu sürüm üzerinde hazırlıkların başladığını belirtti ve dağıtım için Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarının çıkışını işaret etti.

Samsung, kullanıcı arayüzlerinin “x.1.1” sürümlerini genellikle yaz aylarında katlanabilir telefonlarını tanıttıktan sonra dağıtıma çıkarıyor. Dolayısıyla bu öngörünün bir tür “güvenli tahmin” olduğu söylenebilir. Geçmişte, bu sürüm genellikle önemli büyük değişikliklerden ziyade katlanabilirliğe özgü özelliklere odaklanıyordu ancak bu yıl işler değişebilir.

Ice Universe tarafından yapılan bir diğer paylaşımda ise One UI 6.1.1 için “Video AI” tanımlaması kullanılıyor. Bu tanımlama biraz muğlak olsa da, Samsung’un görüntülü ve sözlü komutlarla tıpkı OpenAI’ın Sora’sı gibi yapay zekalı videolar oluşturmayı mümkün kılacağını düşündürüyor.

One UI 6.1.1 ile Samsung’un telefonlarına yapay zekaya dayalı video düzenleme özellikleri eklenmesi de muhtemel görünüyor. Sadece fotoğraflardan değil, videolardan da nesnelerin kaldırılması gibi yapay zeka tabanlı özelliklerin sunulması kullanıcılar için de yararlı olabilir.

Samsung tüm telefonlarını One UI 6.1.1 ile güncellemeyebilir

Samsung’un, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6’yı 10 Temmuz 2024’te duyurması bekleniyor. Samsung’un Android 15’e geçişinin, yılın ilerleyen dönemlerinde Android 15’in kararlı sürümde piyasaya sürülmesiyle gerçekleşeceğini hatırlatmakta fayda var. Bu yazılım sürümü One UI 7 olarak adlandırılacak. Mevcut Samsung telefonların One UI 6.1.1 ile video AI özelliklerini alıp almayacakları veya yılın ilerleyen dönemlerinde doğrudan One UI 7’ye geçip geçmeyecekleri henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER