Teknoloji

LG yenilenmiş amiral gemisini önümüzdeki haziran ayında tanıtacak

lg judy
LG G6

LG Judy kod adını verdiği yenilenmiş amiral gemisini önümüzdeki haziran ayında tanıtmaya hazırlanıyor. Söz konusu iddiayı, ünlü duyumcu Evan Blass’in imzasını taşıyan bir haberle VentureBeat sitesi gündeme taşıdı.

LG, alışılagelmiş amiral gemisi telefon çıkarma döngüsünden vazgeçeceğini daha önce duyurmuştu. Haziranda resmiyet kazanması beklenen Judy, şirketin planladığı değişimin ilk adımı olacak gibi görünüyor. Her yılın ilk yarısında G serisinin yeni üyesini tanıtan şirket, ikinci çeyrekte de V serisi amiral gemisini gözler önüne çıkarıyordu.

VentureBeat’in haberine göre, LG’nin yeni akıllı telefonu Judy’de Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunacak. 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı, stereo “boombox” hoparlörler, kablosuz şarj ve suya, toza, darbeye karşı dayanıklı kasa akıllı telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor.

Judy’de 6.1 inç büyüklüğünde 18:9 görüntü oranına sahip bir FullVision ekran bulunacak. Söz konusu ekran, HDR görüntü formatını da destekleyecek. LG’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı 5.7 inç ekranlı G6’dan daha büyük olacak telefon, G7’den başka bir isimle resmiyet kazanacak.

VentureBeat’in Judy ile ilgili olarak verdiği bilgiler bunlarla sınırlı kalmıyor. Güney Koreli şirketin yeni telefonunun ekranında MLCD+ teknolojisine sahip bir panel kullanması bekleniyor. Bu ekranın maksimum parlaklık seviyesinin 800 nite kadar çıkabileceği ve standart IPS panellere kıyasla yüzde 35 oranında daha az güç tüketeceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

LG Judy çift arka kamerayla gelecek

LG Judy arka panelinde 16 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera taşıyacak. Cam optik bileşenleri bulunan bu lensler, f/1.6 diyafram genişliğine sahip olacak. Blass’in verdiği bilgilere göre, telefonun kamera sistemi yapay zekâ özelliklerinden de yararlanacak. LG’nin kamerada yapay zekâdan yararlanma dönemini 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtacağı V30s ile başlatması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER