Teknoloji

Mark Zuckerberg’e Facebook üzerinden mesaj göndermenin bedeli 100 dolar

Facebook’un yeni gelir modelleri üstünde çalıştığı bilinse de, şirketin bu doğrultuda yaptığı son yeniliğin şaşkınlık yaratacağı kesin. Zira, bu yeni yöntemin pek kimsenin aklına gelmeyeceği kesin. Mashable’ın haberine göre, sosyal paylaşım sitesi kurucusu Mark Zuckerberg’e Facebook üzerinden mesaj gönderenlerden mesajın Zuckerberg’in gelen kutusuna düşmesi için 100 dolar talep ediyor.

Facebook’ta Zuckerberg’i takip edenlerden böyle bir ücret talep edilmediği belirtilse de bu özelliğin henüz test aşamasında olduğu ortada. Zira, halihazırda Facebook CEO’sunu takip etmeyen pek çok kullanıcı da herhangi bir uyarı mesajı ya da para talebiyle karşılaşmadan mesajlarını gönderebiliyorlar. Facebook’un testini gerçekleştirdiği özellikte de Zuckerberg’i takip etmeden ve 100 doları ödemeden mesajı göndermek mümkün. Ancak, bir ödeme yapılmadığı için bu mesaj Zuckerberg’in gelen kutusu yerine ”Diğer” klasörüne düşüyor. Facebook’un kullanıcılarının görmeyi istemeyeceğini düşündüğü mesajları yönlendirdiği bu klasörü e-posta hesaplarındaki ”Önemsiz” klasörüyle aynı kategoride değerlendirmek mümkün.

Mesaj platformu üzerinden para kazanmayı hedefleyen şirket bu doğrultuda çeşitli değişiklikler ve testler gerçekleştiriyor. Kullanıcıların elinden  kendilerine kimlerin mesaj gönderebileceğini belirleme hakkı alınırken, kullanıcılara temel ve mutlak olmak üzere iki filtreleme seçeneği sunulmuştu. Böylelikle hangi mesajın gelen kutusuna hangi mesajın Diğer klasörüne gideceğine dair karar kullanıcıya bırakılmıştı. Bu filtre sistemini aşmak için çare arayanların ilk adresi de Facebook olacağa benziyor. Zira, şirket geçtiğimiz günlerde kullanıcıların arkadaşı olmayan diğer kullanıcıların gelen kutusuna 1 dolar karşılığıda mesaj gönderme imkanı sunan bir özelliği test etmişti. Zuckerberg’e mesaj göndermek isteyenlerden talep edilen ücret aynı testin farklı bir biçimde devam ettiğini gösteriyor. Facebook’un bu çabalarının karşılığını alıp alamayacağı yönünde bir öngörüde bulunmak şu an için zor.

İlgili >> Mashable

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER