Teknoloji

LG ve Meta “genişletilmiş gerçeklik” için güçlerini birleştiriyor

lg ve meta

LG ve Meta, genişletilmiş gerçeklik (XR) girişimlerini hızlandırmak adına stratejik iş birliğine gidiyor. İki şirket gelişen sanal alanda müşteri deneyimlerinde yeniliği teşvik etmek için güçlü yönlerini ürünler, içerik, hizmetler ve platformlarda birleştirmeyi amaçlıyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Asya turu kapsamında geldiği Güney Kore’de LG’nin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda iş stratejileri ve yeni nesil XR cihazı geliştirmeye yönelik hususlar üzerine görüşmeler yapıldığı belirtildi. Güney Koreli şirketin CEO’su William Cho, Meta’nın Quest 3 başlığını ve Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği akıllı gözlüğünü deneyimlerken; Meta’nın geniş dil modellerine ve cihaz içi yapay zeka entegrasyonu potansiyeline odaklanarak büyük ilgi duyduğunu ifade etti.

Güney Koreli teknoloji devi, Meta’nın platformunu TV işindeki kendi içerik/hizmet yetenekleriyle bir araya getirerek şirketin yeni iş alanlarından biri olan XR alanında farklı bir ekosistem oluşturulabileceğini öngörüyor. Dahası, Meta’nın çeşitli temel teknolojik unsurlarının LG’nin son teknoloji ürün ve kalite yetenekleriyle birleştirilmesi, yeni nesil XR cihazı geliştirmede önemli sinerji vadediyor.

lg ve meta

XR cihazları, mobil ekranların sürükleyicilik ve sezgisellik sınırlamalarını aşabilen yeni nesil kişisel cihazlar olarak tanımlanıyor. Giyilebilir cihazlar, müşteri etkileşimlerini önemli ölçüde genişletme potansiyeli sunuyor. William Cho da daha önce yaptığı bir açıklamada XR alanında yeni nesil kişisel cihazlara yönelik fırsatlar gördüklerini dile getirmişti.

LG geçtiğimiz yıl özel bir XR iş birimi kurmuştu

Güney Koreli şirket, son yıllarda pazar dinamikleri ve stratejik değerlendirmelere dayalı olarak marjinal işletmeleri en aza indirmeyi tercih ederek, kaynaklarını yüksek büyüme beklentisi olan gelecek vadeden alanlara yoğunlaşıyor. Meta ile yapılan iş birliği de XR pazarının tam teşekküllü gelişimini öngörerek, gelecekteki sanal alanda müşteri deneyimlerinde yeniliklere öncülük etmeyi amaçlayan bu stratejiyle uyumlu.

LG geçtiğimiz yıl ev, ticari alan, mobilite ve sanal alanlar da dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki müşteri deneyimlerini sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayıp genişletebilen bir Akıllı Yaşam Çözüm Şirketi’ne dönüşme yönündeki uzun vadeli hedefini özetleyen Gelecek Vizyonu 2030’u açıklamıştı. Yıl sonunda yapılan organizasyon değişikliğinin bir parçası olarak, sanal uzay alanında yeni girişimlerin takibini hızlandırmak amacıyla Ev Eğlence Şirketi bünyesinde özel bir XR iş birimi kurulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER