Geçen hafta sızıntılarını gördüğümüz Telefonlar için Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü yayınlandı. Ne var ki, bu ön izleme sürümünü şu an için sadece altı mevcut Lumia telefonuna yüklemek mümkün
Windows 10'un akıllı telefonlar için hazırlanan versiyonunun Teknik Ön İzleme sürümü yakında yayınlanacak. Teknik Ön İzleme sürümüne öncelikli olarak kavuşacak akıllı telefonların ise HTC One (M8) Windows Phone, Nokia Lumia
Microsoft, pazar payını büyütmek adına son iki yıllık dönemde giriş seviyesi Windows Phone cihazlarına ciddi bir ağırlık vermişti. Şirketin yeni işletim sistemi Windows 10'un bu giriş seviyesi cihazlarla tam bir
Microsoft geçen ay gerçekleştirdiği Windows 10 odaklı basın toplantısında yıl sonuna doğru beklenen işletim sisteminin telefonlarda nasıl çalışacağını göstermişti. Ancak o toplantıya katılanların işletim sistemini diledikleri gibi dolaşmasına izin verilmemişti.
Microsoft'un dijital asistanı Cortana, 2014 Dünya Kupası sırasında oynanan müsabakaların skorlarını tahmin ederken oldukça başarılı bir performans sergilemişti. Geçtiğimiz eylül ayından bu yana ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi'nde (NFL) oynanan maçların
Windows RT işletim sistemli tablet üreten tek şirket konumunda kalan Microsoft da artık RT cihaz üretimi gerçekleştirmeyeceğini duyurdu. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Nokia Lumia 2520 Windows RT
Raspberry Pi Vakfı, dün duyurusunu gerçekleştirdiği Raspberry Pi 2 ile birlikte Microsoft'un desteğini de arkasına alıyor. Düşük maliyetli bilgisayar daha güçlü işlemci, iki kat daha fazla RAM ve ilk kez
Samsung'un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S6'nın, en azından başlangıçta, Qualcomm Snapdragon 810 işlemci taşımayacağı, geçtiğimiz hafta üstü kapalı biçimde doğrulanmıştı. Büyük bir müşteri olan Samsung'un kaybı Qualcomm için pek
Dünyanın dört bir yanındaki donanım meraklılarının merakla beklediği Raspberry Pi 2 Model B, element14 tarafından duyuruldu. Aslında bu yeni modelin 2017'ye kadar çıkması beklenmiyordu, ancak üretici bir sürpriz yaparak güncellenmiş
Geçen hafta düzenlenen Windows 10 etkinliğinde mevcut Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının Windows 10'a birinci yıl içinde ücretsiz olarak terfi edebilecekleri açıklanmış, bu haber işletim sistemlerini kullananları epey mutlu