Teknoloji

Windows 10’un kurumsal versiyonuna terfi ücretsiz olmayacak

windows-10-logo-021014

Geçen hafta düzenlenen Windows 10 etkinliğinde mevcut Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının Windows 10’a birinci yıl içinde ücretsiz olarak terfi edebilecekleri açıklanmış, bu haber işletim sistemlerini kullananları epey mutlu etmişti. Ne var ki, Windows 10’un kurumsal versiyonlarına geçiş için böyle bir fırsat söz konusu olmayacak.

Microsoft’un güvenlikten sorumlu genel yöneticisi Jim Alkove, Windows 10 Kurumsal sürümünün güvenliği hakkında bir blog yazısı yayınladı. Alkove, Windows 7 Kurumsal ve Windows 8/8.1 Kurumsal için Windows 10’a ücretsiz yükseltme imkanının bulunmayacağını dile getirdi.

Bu karar çoğu kullanıcı için sürpriz sayılmaz, ne de olsa Microsoft bireysel kullanıcılara ücretsiz sunduğu bazı imkanları kurumsal kullanıcılara para karşılığı sunmaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz aylarda Office iPad uygulamalarını bireysel kullanıcıların ücretsiz kullanımına açmış, ancak kurumsal kullanıcılardan ücret almaya devam etmişti.

Güvenlik açısından iyi bir haber ise şirketlerin güncellemelerin nasıl uygulandığını kontrol edebilecek olmaları. Bu, özellikle geniş bir çalışan kitlesine sahip olan şirketler için iyi bir durum ve bu gibi şirketlerde güncelleme işlemlerinin büyük bir dikkat ve kontrolle gerçekleştirilmesi gerekiyor.

İşletmeler için kritik güvenlik güncellemeleri Windows 10’da da daha önce olduğu gibi dağıtılmaya devam edilecek, ancak BT departmanları güncellemelerin işletmeler içindeki dağıtımını kontol edecek.

İLGİLİ HABERLER