Teknoloji

Microsoft Cortana futbol maçlarının sonuçlarını tahmin etmeyi sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-cortana-040215

Microsoft’un dijital asistanı Cortana, 2014 Dünya Kupası sırasında oynanan müsabakaların skorlarını tahmin ederken oldukça başarılı bir performans sergilemişti. Geçtiğimiz eylül ayından bu yana ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) oynanan maçların skorları için de tahminde bulunan Cortana, İngiltere Premier Ligi’nde önümüzdeki hafta sonu oynanacak iki derbi müsabakası için gerçekleştirdiği tahminlerle hakiki futbola geri dönüyor.

Merseyside derbisinde Everton ve Liverpool karşı karşıya gelirken, Kuzey Londra derbisinde de Arsenal ve Tottenham kozlarını paylaşacak. Microsoft tarafından yayınlanan son güncellemeyi alan Windows Phone ve Windows 10 kullanıcıları, Cortana’ya maçların skoruyla ilgili öngörüsünü sorabilecek.

cortana-tahmin-epl-040215

Merseyside derbisinde Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Liverpool’a şans veren Cortana, Kuzey Londra derbisindeki tarafını da “Ben bir Arsenal taraftarıyım.” cümlesiyle açık biçimde belli ediyor. Kullanıcılar Cortana’ya sorularını sesli komutlarla yöneltebiliyor.

İLGİLİ HABERLER