Teknoloji

Windows RT resmen yolun sonuna geldi

nokia-lumia-2520-221013-11

Windows RT işletim sistemli tablet üreten tek şirket konumunda kalan Microsoft da artık RT cihaz üretimi gerçekleştirmeyeceğini duyurdu. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Nokia Lumia 2520 Windows RT tablet üretimine son verildiği belirtildi. Microsoft kalan stokların satışının ise devam edeceğini ve tableti almak isteyenlerin Microsoft’un fiziksel ve çevrim içi mağazalarını veya üçüncü taraf perakende zincirlerinden ürüne erişebileceklerini belirtti. Şirket geçtiğimiz hafta da bir diğer Windows RT tableti olan Surface 2’nin üretimini sonlandırdığını doğrulamıştı.

Windows RT için yola çıkarken Microsoft; Lenovo, Asus, Dell ve Samsung gibi üreticilerin desteğini almıştı. Ancak tüketicilerin işletim sistemine ilgi göstermemesi satış rakamlarının oldukça düşük seviyelerde kalmasına yol açmıştı. Dokunma tabanlı uygulamaların eksikliği, kafa karıştıran masaüstü modu, garip isimlendirme gibi faktörler bir araya gelince Windows RT, Microsoft adına tuhaf bir deneme olmaktan öteye gidemedi. Pek çok PC üreticisi, ARM tabanlı işlemciler yerine Intel tabanlı işlemcilerle Windows 7 ve 8 tabletler hazırlıyor.

Microsoft cephesinde şimdi tüm gözler Windows 10’a çevrilmiş durumda. Şirket Windows 10’un telefonlarda kullanılacak bazı özelliklerini görücüye çıkarsa da, 7 veya 8 inç’lik ARM tabanlı Windows 10 cihazlarının üretilip üretilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER