Teknoloji

Windows 10 ilk olarak HTC One (M8) Windows Phone, Lumia 1020 ve Lumia 1520’ye gelecek

microsoft-windows-10-phone-060215

Windows 10’un akıllı telefonlar için hazırlanan versiyonunun Teknik Ön İzleme sürümü yakında yayınlanacak. Teknik Ön İzleme sürümüne öncelikli olarak kavuşacak akıllı telefonların ise HTC One (M8) Windows Phone, Nokia Lumia 1020 ve Lumia 1520 olacağı söyleniyor. Yeni sürüme ulaşacak akıllı telefonlar listesinin bu cihazlarla sınırlı olmadığını, giriş ve orta seviye cihazlara da Teknik Ön İzleme sürümünün yüklenebileceğini belirtmekte fayda var.

Windows Central’da yer alan habere göre, Microsoft’un İşletim Sistemleri Grubu testleri tamamladı ve Erken Yayın Yazılımının şirket içindeki dağıtımı başladı. Haberde Windows 10’un akıllı telefonlar için hazırlanan Teknik Ön İzleme sürümünün sadece üç cihaza özgü olmayacağı da özellikle vurgulanıyor.

Şirket içindeki genel test sürecinin sona ermesiyle birlikte akıllı telefonlar için Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünün yayınlanması ve bu sürecin fazla uzamaması bekleniyor.

Yazılımcı Jesse Leskinen ise Microsoft içinde gerçekleştirilen testlerde Lumia 930, Lumia 925, Lumia 920 ve Lumia 635’in de kullanıldığını, dolayısıyla Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünün ilk etapta bu cihazlara da gelebileceğini iddia etti. Leskinen iddiasını Microsoft’un içinden aldığı duyumlara dayandırdı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER