Teknoloji

Microsoft Lumia’nın ilk Windows 10 telefonu Qualcomm Snapdragon 810 işlemciyle birlikte gelecek

microsoft-lumia-1

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S6’nın, en azından başlangıçta, Qualcomm Snapdragon 810 işlemci taşımayacağı, geçtiğimiz hafta üstü kapalı biçimde doğrulanmıştı. Büyük bir müşteri olan Samsung’un kaybı Qualcomm için pek iyi haber olmasa da, Snapdragon 810 kullanan üreticiler listesinin uzunluğu şirket için, az da olsa, teselli sağlayacak gibi gözüküyor.

Qualcomm Snapdragon 810’u kullanacak telefon üreticileri arasında Microsoft da yer alıyor. Şirketin Windows 10 işletim sistemli ilk Lumia telefonunun da Qualcomm Snapdragon 810 işlemci barındıracağı Microsoft’un portföy ve ürün müdürü Juha Kokkonen tarafından doğrulandı.

Qualcomm ile uzun soluklu bir işbirliklerinin bulunduğunu hatırlatan Kokkonen, bu durumun Snapdragon 810’da da devam edeceğini dile getirdi. Lumia telefonlarının sınıflarının en iyisi olması için çalıştıklarını söyleyen Kokkonen, Windows 10 işletim sistemiyle birlikte gelecek ilk cihazın da Qualcomm Snapdragon 810 işlemci taşıyacağının ipucunu verdi.

Samsung Galaxy S5’da Qualcomm Snapdragon 810’un oluşturduğu ısınma problemi nedeniyle sadece Samsung’un sekiz çekridekli Exynos işlemcisinin kullanılması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 810’u kullanacak diğer üreticiler arasındaysa LG, Xiaomi, Motorola, Sony ve Oppo yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER