Manşetler

Microsoft’un popüler Lumia cihazları tüm Windows 10 özelliklerini almayacak

microsoft-windows-10-phone-060215

Microsoft, pazar payını büyütmek adına son iki yıllık dönemde giriş seviyesi Windows Phone cihazlarına ciddi bir ağırlık vermişti. Şirketin yeni işletim sistemi Windows 10’un bu giriş seviyesi cihazlarla tam bir uyum içinde çalışmayacak olmasıysa şirketin yaklaşımının değişmiş olabileceğini gösteriyor. Microsoft’un Windows Phone, tablet ve PC çalışmalarını yöneten Joe Belfiore, kişisel Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Windows 10’un 512 MB RAM’li cihazlara uygun hâle getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini, ancak işletim sisteminin tüm özelliklerinin bu cihazlara aktarılamayabileceğini belirtti.

Hangi Windows 10 özelliklerinin giriş seviyesi Lumia cihazlarına aktarılamayacağı henüz bilinmiyor. Yine de, Windows Phone 7’den Windows Phone 8’e geçiş sürecinde yaşanan problemlerin tekrarlanmaması umuluyor. Dolayısıyla şirketin Windows 10’u 512 MB RAM sahibi cihazlarda da çalıştırmak için ciddi bir çaba sarfedeceği düşünülüyor. Microsoft daha önce tüm Windows Phone 8 işletim sistemli Lumia cihazlarının Windows 10’a yükseltileceğini açıklamıştı.

Microsoft’un en popüler Windows Phone cihazı olan Lumia 520, 512 MB RAM’e sahip. Bu cihazı takip eden Lumia 630, Lumia 625 ve Lumia 530 da 512 MB RAM ile birlikte geliyor. Belfiore’nin son açıklamasının ardından gözler hangi özelliklerin Lumia cihazlarına aktarılabileceğine çevrilirken, en geniş özellik setinin sevkiyatı yeni başlayan Lumia 730 ve Lumia 830 gibi cihazlarda bulunması öngörülüyor. Microsoft’un akıllı telefonlar için Windows 10 önizlemesini hafta içinde yayınlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER