Windows 10 Nisan 2019 Güncellemesi için hazırlıklar devam ediyor. Söz konusu güncellemenin sunacağı özelliklere dair sızıntılar da bir süredir etrafta dolaşıyor. Hata mesajları da yeni güncellemeyle birlikte değişimden geçecek işletim
Microsoft Windows 10 üzerinde sunduğu Cortana deneyiminde hatırı sayılır değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Yazılım devi, Windows 10'un arama çubuğunda arama özelliğini ve Cortana'yı ayırmayı planlıyor. Böylelikle sesle yapılan aramalar ve dosya
Windows 7, Ocak 2020'de destek süresinin sonuna erişecek. Güncellemelerin sürmesi için 12 aylık bir süre kalmışken, Microsoft bu işletim sistemi versiyonunun olmadığı bir hayat için planlar yapmaya çoktan başladı. Geçiş
Microsoft Windows 10 kurulumu sırasında dijital asistanı Cortana'nın sesini tamamen kısmayı planlıyor. Söz konusu özelliği 2017'de kullanıma sunan yazılım devi, yeni kullanıcılarının sadece sesli komutlarla işletim sisteminin kurulumu yapmasını mümkün
2018'i dünyanın en değerli şirketi olarak kapatan Microsoft, Windows platformunda da önemli bir kilometre taşını geride bırakmayı başardı. Şirketin en yeni masaüstü işletim sistemi olan Windows 10, 2018'i dünyanın en
Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi adından da anlaşılacağı üzere ekim ayında yayınlanmış, ancak çeşitli sorunlar nedeniyle güncellemenin dağıtımı sekteye uğramıştı. Bu sorunların güncellemenin yayılmasındaki etkisi, AdDuplex tarafından paylaşılan rakamlarda net
Günümüzde oyun deneyiminin konsollara ve mobil cihazlara kaydığı düşünülse de, hâlâ masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar üzerinde oyun oynayan büyük bir kitle mevcut. Oyun bilgisayarı pazarının hareketliliği, üreticilerin de bu durumun
Microsoft'un bir süre önce yenilediği Office.com portalının trafiği oldukça yoğun görünüyor. Office 365 kullanıcılarının yüzde 40'tan fazlası projelerine buradan başlıyor. Yazılım devi, bu yoğun trafiğin bir kısmını yerel uygulamaya aktarmak
Microsoft, kullanıcılarının bilinmeyen .exe uzantılı dosyaları açarken yaşadığı korkuyu atlatmaları için yeni bir çözüm geliştirdi. Bazı yetkin kullanıcılar bilinmeyen uygulamaları kontrol etmek için cihazlarına sanal makineler kurarken, Microsoft Windows 10
Windows 10 Alexa gibi dijital asistanların kullanımına izin verse de, söz konusu dijital asistanlar hâlâ Microsoft'un kendi yapay zekâlı asistanının yanında ikinci planda kalıyor. Kullanıcıların bu asistanlarla etkileşim kurabilmeleri için