Teknoloji

Microsoft Windows 10 kurulumu sırasında Cortana’yı susturacak

microsoft cortana windows 10

Microsoft Windows 10 kurulumu sırasında dijital asistanı Cortana’nın sesini tamamen kısmayı planlıyor. Söz konusu özelliği 2017’de kullanıma sunan yazılım devi, yeni kullanıcılarının sadece sesli komutlarla işletim sisteminin kurulumu yapmasını mümkün kılmıştı. Bu özellik Windows 10’un bireysel kullanıcıları için kısmen yararlı olsa da, kurumsal tarafta BT yöneticileri için sıkıntıya yol açmıştı.

Redmond merkezli şirket ilk olarak Windows 10 Pro, Enterprise ve Eğitim sürümlerinin kurulumları sırasında Cortana’yı susturacak. İşletim sisteminin Home sürümünde ise bu imkandan yararlanmaya devam etmek mümkün olacak.

Microsoft Windows 10 için yayınlayacağı ilk büyük güncellemede Cortana ile ilgili değişikliği hayata geçirecek. Hâli hazırda 19H1 kod adıyla anılan güncellemenin nisan ayı itibarıyla yayınlanması bekleniyor. Bu güncelleme; açık renkli yeni bir temayı, Sandbox özelliğini, yenilenmiş emojileri ve kaomoji desteğini de getirecek. Bunlara ek olarak, Fluent Design olarak adlandırılan tasarım dilinin üstünde de küçük değişiklikler yapılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER