Teknoloji

Microsoft Windows 10 desteğinin bitiş tarihini açıkladı

microsoft windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 10 için verdiği desteği 14 Ekim 2025’te sonlandıracağını açıkladı. Bu tarih, işletim sisteminin çıkışından 10 yıl sonrasına tekabül ediyor. Microsoft, Windows 10’un emeklilik tarihini işletim sisteminin yaşam döngüsü destek sayfasında yaptığı değişiklikle duyurdu. Yazılım devi, ilk kez Windows 10 için bir bitiş tarihi vermiş oldu.

Değişikliğin ne zaman yapıldığı bilinmiyor. Ancak Thurrott sitesinin haberinde daha önce sayfada “belirli Windows 10 sürümlerinin” desteğinin bitiş tarihinden bahsedildiği belirtiliyor. Bu açıklama, yeni Windows sürümünün gelişine ilişkin bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Microsoft bir süredir Windows 11’in çıkışının yaklaştığına dair ipuçları veriyor. Yazılım devi, önümüzdeki hafta Windows’un yeni nesil versiyonunu tanıtmak için bir etkinlik düzenleyecek. 24 Haziran’da Türkiye saatiyle 18.00’da başlayacak etkinliğin davetiyesinde 11’in gölgesine benzeyen bir şekil oluşturan bir pencere görülüyor. Şirket, kısa süre önce de Windows 11 için 11 dakikalık bir video yayınlamıştı.

Microsoft’un yeni Windows’ta kullanıcı arayüzünde belirgin değişiklikler gerçekleştirmesi ve Windows Mağaza’da da köklü yenilikler yapması bekleniyor.

Microsoft Windows 10 için en baştan itibaren 10 yıllık bir destek sözü vermişti. Ana destek süresinin 13 Ekim 2020’de biteceği belirtilse de, Microsoft düzenli güncellemeler sunarak bu süreyi uzatmaya devam ediyor. Ancak yeni Windows’un duyurulmasıyla birlikte Microsoft’un Windows 10 için güvenlik yaması çıkarmaya ve hataları düzeltmeye odaklanacağını tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER