Teknoloji

Microsoft Windows 11 için açılış sesleri videosuyla yeni bir işaret veriyor

microsoft windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 11 ile ilgili ipuçlarını paylaşmaya devam ediyor. YouTube’da yayınladığı yeni bir videoda yazılım devi, Windows’un çeşitli sürümlerinden oluşturduğu 11 dakikalık bir başlangıç sesleri koleksiyonu yayınladı. Tüm sesler yüzde 4000 oranında yavaşlatılmış. Microsoft bunu 24 Haziran’daki Windows etkinliğinden çok heyecanlananlar için heyecanı yatıştırıcı bir video olarak konumlandırıyor.

YouTube’daki videonun başlığında “24 Haziran Microsoft Etkinliği için çok heyecanlı olduğunuzdan rahatlamakta sorun mu yaşıyorsunuz?” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir soru yer alıyor. “Windows 95, XP ve 7 başlangıç sesleriyle yavaş bir bellek yolculuğuna çıkın ve meditative yüzde 4.000 azaltılmış hıza yavaşlayın.” mesajı da onu takip ediyor.

Bu video rahatlatmaktan daha çok gerginlik verici olsa da, 11 dakikalık süresi Microsoft’un gelecek Windows sürümünü nasıl adlandıracağı konusunda ipucu veriyor. Microsoft, son zamanlarda “Windows’un yeni bir sürümü” ile çok fazla bilgi paylaşmaya başladı ve aslında bunun Windows 11 olarak adlandırılabileceğine dair birkaç ipucu verdi.

Bu ipuçları arasında, düzenlenecek etkinliğin yerel saatle 11.00’de (TSİ 18.00) başlayacak olması ve ana hatları 11 sayısına çok benzeyen bir gölge oluşturan pencereye sahip etkinlik daveti yer alıyor. Microsoft yöneticileri, aylardır bir “yeni nesil Windows” ile ilgili işaretleri veriyor. Yayınlanan son videonun ardından, 24 Haziran’daki tanıtıma kadar da ipuçlarının gelmeye devam etmesini bekleyebiliriz.

Microsoft’un önemli kullanıcı arabirimi değişiklikleriyle birlikte gelecek yeni bir Windows sürümünü duyurmasını bekliyoruz. Microsoft, şirketin “Windows’un kapsamlı görsel gençleşmesi” olarak adlandırdığı “Sun Valley” kod adlı bir yeni sürüm üzerinde çalışıyor. Bazı önemli Windows Mağaza değişiklikleri de dahil olmak üzere başka birçok değişiklik olacaktır.

24 Haziran’da Microsoft’un Windows’un sürüm numarasını 11’e çevirip çevirmeyeceğini, ya da bunun sadece Windows Sun Valley veya başka bir şey olarak mı adlandırılacağını öğreneceğiz. Etkinlik Türkiye saatiyle 18.00’de başlayacak ve detaylar her zaman olduğu gibi Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER