Teknoloji

Hata mesajları yeni Windows 10 güncellemesiyle birlikte çözüm de önerecek

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Windows 10 Nisan 2019 Güncellemesi için hazırlıklar devam ediyor. Söz konusu güncellemenin sunacağı özelliklere dair sızıntılar da bir süredir etrafta dolaşıyor. Hata mesajları da yeni güncellemeyle birlikte değişimden geçecek işletim sistemi unsurları arasında bulunuyor.

Windows 10 ile hatırı sayılır süre geçirmiş kullanıcıların bir hata mesajıyla karşılaşmış olma ihtimali oldukça yüksek. Bir uygulamada ya da işletim sisteminin kendisinde bir problem meydana geldiğinde bu mesajlar kullanıcıların karşısına çıkıyor. Genellikle sinir bozucu olan bu mesajlar, sadece bir şeyin yolunda gitmediğini söyleyerek malumu ilan ediyor. Bir dizi anlaşılmaz harf ve rakamın bulunduğu mesajlarda kullanıcılara ilgili Knowledge Base makalesi de önerilse de, bu makaleye erişim imkanı sağlanmıyor. Kısacası söz konusu mesajlar, çözüm konusunda bir yardım sunmuyor.

Ars Technica‘da yer alan habere göre, 19H1 adıyla da anılan yeni Windows 10 güncellemesi, sadece hata mesajlarını göstermekle yetinmeyecek. İşletim sistemi, bu mesajlarla birlikte kullanıcılara sorunun çözümü için öneriler de sunacak. Hata mesajlarına çözüm önerilerinin de eklenmesiyle birlikte Windows 10 deneyiminin daha az kafa karıştırıcı ve yorucu hâle gelmesi amaçlanıyor.

Windows 10 Nisan 2019 Güncellemesi, adından da anlaşılacağı üzere nisan ayında yayınlanacak. Microsoft güncellemenin kesin çıkış tarihi konusunda şimdilik bilgi vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER