Teknoloji

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi kaplumbağa hızında yayılıyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncelleştirmesi

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi adından da anlaşılacağı üzere ekim ayında yayınlanmış, ancak çeşitli sorunlar nedeniyle güncellemenin dağıtımı sekteye uğramıştı. Bu sorunların güncellemenin yayılmasındaki etkisi, AdDuplex tarafından paylaşılan rakamlarda net biçimde görülüyor.

Bir reklam şirketi olan AdDuplex, Microsoft Mağaza üzerinden yüklenen uygulamalarda gösterdiği reklamlarla hangi Windows 10 sürümünün ne kadar kullanıldığını analiz edebiliyor. Şirketin son raporuna göre, Ekim 2018 Güncellemesi, uyumlu cihazların sadece yüzde 6.6’lık kısmına yüklenmiş durumda.

Kasım ayında söz konusu oran yüzde 2.8 seviyesindeydi. Aradan geçen yaklaşık bir aylık süreçte güncellemenin etki alanının iki katına çıktığı söylenebilir. Ancak bu durumun altında güncellemedeki ciddi problemlerin yattığını unutmamak gerekiyor. Güncellemede kullanıcı verilerinin silinmesine yol açan ciddi bir açığın bulunmasının ardından dağıtım süreci durdurulmuş ve kasım ayının ortalarına kadar tekrar başlatılamamıştı.

Buna ek olarak, çeşitli uygulamalarla yaşanan uyumluluk sorunları nedeniyle güncellemenin bazı cihazlara dağıtımı da engellenmişti. Bu engelleme de geçtiğimiz yılın son günlerinde kaldırılabilmişti. Dolayısıyla Windows 10 Nisan 2018 Güncellemesinin yüklü olduğu cihaz oranının yüzde 83.6 olmasına pek şaşırmamak gerekiyor.

Microsoft’un yeni yılla birlikte Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi için dağıtım sürecini hızlandırması muhtemel görünüyor. Ancak bu güncellemeyle ilgili problemlerden çok çeken Microsoft’un olası sorunları engellemek adına temkinli bir tavır izlemeyi sürdürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER