Teknoloji

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi tüm kullanıcılara açıldı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi, adından da anlaşılabileceği üzere ekim ayında yayınlanmış, ancak Microsoft bazı sorunlar nedeniyle güncellemeyi geri çekmek zorunda kalmıştı. Şirket, dosyaların silinmesine yol açan sorunları düzelttikten sonra güncellemeyi kasım ayında yeniden kullanıcılarla buluşturmuştu. Uyumsuz bazı yazılım ve donanımlara sahip sistemlerin güncellemeyi almasını engelleyen Microsoft, o dönemden bu yana tüm sistemlerin güncellenebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

iCloud, bazı VPN servisleri ve Trend Micro’nun güvenlik yazılımı, Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin sorun yaşadığı yazılımlar arasında yer alıyordu. Bütün bu süreci oldukça şeffaf biçimde yürüten Microsoft, destek sitesi aracılığıyla tüm sorunların çözüldüğünü ve güncellemenin kullanıcılar tarafından manuel olarak da indirilebileceğini açıkladı.

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi ile ilgili sorunları çözmesinin ardından platformun kalitesini kuvvetlendirmeye odaklanacak. Özellikle güncellemelerde yaşanan sorunlar, Microsoft’u bu yönde bir adım atmaya itmiş gibi görünüyor. Windows 10’un karmaşık bir platform olduğunu ve tüm kurulumlarda sistemden aynı verimin alınamadığını belirten Microsoft, bu etkiyi en düşük seviyeye indirmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER