Teknoloji

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi son kullanıcılar için yeniden dağıtıma çıktı

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesini yeniden dağıtıma çıkardı. Geçen ayın başlarında çıkan bu güncelleme, bildirilen çeşitli hataların ardından geri çekilmişti.

Bazı Windows 10 kullanıcıları, ekim ayının başında güncellemenin yayınlanmasından sonra bazı dosyaların kaybolduğuna dair şikayette bulunmuştu. Microsoft daha önce güncellemeyi beta test kullanıcılarına dağıtmıştı. Bu sürümün tamamen test edilmesi ve daha geniş kullanıcı kitlesine dağıtıma hazır hâle gelmesi bir aydan fazla sürdü.

Microsoft’un Windows servis ve dağıtımdan sorumlu program yönetimi direktörü John Cable, genişletilmiş doğrulama sürecine ek olarak, Windows 10 Ekim Güncellemesini test eden Windows Insider kullanıcılarından ve milyonlarca cihazdan alınan geri bildirimlerin ve tanı verilerinin sıkı biçimde izlendiğini, veri kaybına yönelik herhangi bir ize rastlanmadığını kaydetti.

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi küçük bir kullanıcı kitlesine dağıtılmaya başlandı. Kullanıcıların güncellemeyi kurmak için öncelikle güncelleme kontrolü yapmaları gerekiyor. Bunu yapsalar bile, uyumluluk sorunu yaratan bir uygulama nedeniyle güncelleme görünmeyebilir. Microsoft çok dikkatli bir yaklaşım izliyor.

Cable, cihazınızda uygulama uyumsuzluğu gibi bir sorunun olabileceğinin tespit edilmesi durumunda, bu sorun çözülünceye kadar güncellemenin yüklenmeyeceğini, güncelleme kontrolü yapılsa bile durumun değişmeyeceğini, bu nedenle öncelikle var olan sorunların çözülmesi gerektiğini belirtiyor.

Microsoft 2018 yılında Windows 10’un kalitesine yönelik büyük bir sınavla karşı karşıya kaldı. Bu yılın başlarında Windows 10 Nisan 2018 Güncelleştirmesi, son dakikada tespit edilen bir hata nedeniyle gecikti. 600 milyondan fazla sisteme dağıtıldıktan sonra da masaüstü ve Chrome donma sorunlarıyla uğraşmak zorunda kaldı. Ekim 2018 güncelleştirmesi de, bazı kullanıcıların dosyalarını kaybettiklerine dair gelen şikayetleri nedeniyle yayınlandıktan kısa bir süre sonra geri çekildi. Şirket, bu gibi sorunların tekrar yaşanmaması için kalite testlerinde süreci sıkılaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER