Teknoloji

Windows 10 Spring Creators Update güncelleştirmesi büyük bir hata nedeniyle gecikti

windows 10 spring creators updateGeçtiğimiz salı günü Windows 10 masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarına Spring Creators Update güncelleştirmesinin gelmesini bekleyenler hayal kırıklığına uğradılar. 10 Nisan’da, “Salı Yamaları” gününde yayınlanması beklenen bu güncelleştirme ne yazık ki dağıtıma çıkmadı.

Çünkü Microsoft’un kodunda nadir görülen, ancak önemli bir hata bulduğu söyleniyor. Bu da yazılım devinin güncelleştirmeyi müşterilerine dağıtma planını ötelemesine neden oldu. “Versiyon 1803” olarak da anılan sürümün önümüzdeki birkaç hafta içinde çıkacağı söyleniyor.

Windows Central sitesinden Zac Bowden’ın iddiasına göre, Microsoft hata düzeltilinceye kadar güncellemeyi bekletecek. Bu sonucun, yazılım güncelleştirmesi dağıtıma çıktıktan sonra hatanın bulunmasından daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Windows Spring Creators Update güncelleştirmesinin nisan ayı sonunda çıkacağı bir söylenti olarak ortalıkta dolaşıyor. Bununla birlikte yayının mayıs ayında düzenlenecek olan Build 2018 konferansına kalabileceği de söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER