Teknoloji

Microsoft Build geliştirici konferansı kapılarını 7 Mayıs’ta açabilir

microsoft buildMicrosoft Build geliştirici konferansı için bu yılki resmi duyurusunu henüz yapmış değil. Ancak internete sızan bir görsel, şirketin etkinliğin yeri ve tarihi konusunda kararı verdiğini ve bir tema oluşturduğunu gösteriyor.

Microsoft’u yakından izleyen WalkingCat rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan ve etkinliğin davetiyesi olduğu düşünülen görsele göre, Build’in kapıları 7 Mayıs’ta açılacak. Üç gün boyunca devam edecek etkinlik 9 Mayıs’ta sona erecek. Son yıllarda San Francisco’da gerçekleştirilen Build, 2018 ile birlikte şirketin genel merkezinin bulunduğu Redmond’a yakın olan Seattle’a dönecek.

Yazılım devi, Build’de yol haritasını genişletilmiş ve detaylı biçimde müşterileri, geliştiriciler ve iş ortaklarıyla paylaşıyor. Şirket zaman zaman Build kapsamında önemli donanım duyuruları yapıyor. Build 2018’de Karma Gerçeklik girişimine dair yenilikleri paylaşması muhtemel görünüyor. Edge internet tarayıcısı, Office uygulamaları, Cortana ve Bing’deki yeniliklerin de Build’de duyurulabileceği belirtiliyor.

Microsoft Build ile Google I/O’nun tarihleri çakışıyor

Mayıs ayının ikinci haftası teknoloji dünyası için oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor. Google’ın geliştirici etkinliği I/O da Microsoft Build ile aynı hafta gerçekleştirilecek. 8 Mayıs’ta başlayacak olan I/O’nun kapıları 10 Mayıs’ta kapanacak.

İLGİLİ HABERLER