Teknoloji

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin dağıtımına yeniden başlıyor

windows 10 ekim 2018 güncelleştirmesi

Microsoft Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesini yeniden yayınladı. Şirket geçtiğimiz hafta sonuna girilirken bazı kullanıcılar tarafından dile getirilmiş veri silme sorunları nedeniyle güncellemeyi askıya almıştı.

Yazılım devi veri kaybıyla ilgili olarak sadece birkaç şikayet aldığını, bunun yüzde birin yüzde biri seviyesinde olduğunu dile getirdi. Microsoft’un Windows Servisi ve Dağıtımı program yönetim direktörü John Cable, tüm veri kaybı şikayetlerini eksiksiz biçimde incelediklerini ve içeride bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Microsoft şimdi Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesini Windows Insider programı kullanıcılarına sunuyor. Daha sonra da tüm kullanıcılara, geniş kapsamlı biçimde dağıtmaya başlayacak. Cable, Insider kullanıcılarından gelen sonuçları, geri bildirimleri ve tanı verilerini dikkatli biçimde inceleyip buna göre güncellemeyi daha fazla kişiye sunma noktasında ek adımları atacaklarını kaydetti.

Görünüşe göre, dosya silmeye yol açan hata; masaüstü, belgeler, resimler ve ekran görüntüleri gibi klasörlerin varsayılan konumdan yönlendirilmesini sağlayan Bilinen Klasör Yönlendirmesi özelliğini etkinleştirilmiş kullanıcıların başına geldi.

Microsoft, en son güncelleştirmesinde bununla ilgili kodu getirmiş, boş ve diğer çifti olduğu bilinen klasörleri silmek için kullanılması amaçlanmıştı. Ancak anlaşılan, silinen klasörler sanıldığı gibi boş değilmiş.

Microsoft, bu klasörlerin taşınmasıyla ilgili birtakım çözümler geliştirdi. Ve şimdi bu çözümler Windows Insider Programı kullanıcıları tarafından test ediliyor.

Microsoft Windows Insider hata bildirim sürecini geliştiriyor

Windows Insider kullanıcıları demişken, Microsoft’un test kullanıcı kitlesi bu sorunlardan bazılarıyla ilgili olarak dağıtımdan önce sorun bilgilendirmesinde bulunmuş. Microsoft bununla ilgili durumu da dikkate almış ki, şirket Windows 10 için geri bildirim aracında bazı değişiklikler yaparak test kullanıcılarının hata raporlarının ciddiyetini derecelendirmesine imkan sağladı.

Cable, kullanıcıların geri bildirimde bulunurken sorunun etkileri ve ciddiyeti konusunda bir değer sağlayabileceklerini kaydetti. Bunun sayesinde kendilerinin de, hacmi düşük olmasına rağmen en fazla etkide bulunabilecek sorunları daha iyi biçimde izleyebileceklerini sözlerine ekledi.

Microsoft şimdi Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesinin yeniden yayına hazır sürümüyle ilgili geri bildirimleri toplayacak. Windows 10 kullanıcıları için herhangi bir sorunun bulunmadığından emin olduktan sonra da bunu tüm kullanıcılar için resmi olarak yayınlayacak.

Cable, bu deneyimden bir şeyler öğrenmeyi, süreçlerini ve bildirim sistemlerini iyileştirmeyi, böylelikle tüketicilerinin güncelleme süreci sırasında olumlu bir deneyim elde ettiklerinden emin olmayı istediklerini de söyledi.

İLGİLİ HABERLER