Teknoloji

Microsoft Office Windows 10 uygulaması üretkenlik merkezi işlevi görecek

Microsoft’un bir süre önce yenilediği Office.com portalının trafiği oldukça yoğun görünüyor. Office 365 kullanıcılarının yüzde 40’tan fazlası projelerine buradan başlıyor. Yazılım devi, bu yoğun trafiğin bir kısmını yerel uygulamaya aktarmak istiyor. Bu amaç için geliştirilen Microsoft Office Windows 10 uygulaması, Office’in tüm modern versiyonları için bir merkez işlevi görecek.

Uygulamanın kapsama alanında Office 365 de, ücretsiz Office Online araçları da, Office 2016 ve 2019 gibi çevrimdışı sürümler de bulunacak. Microsoft yeni uygulamasının günün başlangıcında ziyaret edilen bir üretkenlik merkezi olmasını ve düzenli olarak birden fazla üretkenlik uygulaması kullananların işlerini kolaylaştırmasını amaçlıyor.

Kullanıcılar ilgili uygulamaları şimdi olduğu gibi bireysel olarak da başlatabilecek. Ancak yeni merkez sayesinde sabitlenmiş, son kullanılan ve paylaşılan belgelere daha rahat biçimde ulaşılabilecek. Uygulama içindeki arama özelliği sayesinde başka uygulamaları, dosyaları, kişileri ve internet sitelerini de bulmak mümkün olacak.

Yeni Microsoft Office Windows 10 uygulaması, Windows Insider programının hızlı halkasına dahil olan kullanıcılarla buluşmaya başladı. Yakında tüm kullanıcılara açılacak olan uygulama, önümüzdeki yazdan itibaren Windows 10 yüklü cihazlarda ön yüklü olarak sunulacak. Buna rağmen, uygulamanın kullanımı tamamen isteğe bağlı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER